péntek, március 29, 2013

V V V!!!


A Fidesz sajátos örömmámorba jutott attól, hogy immár százezrek írják alá a rezsicsökkentést támogató papírokat. Most már azt is kikétharmadolták maguknak, hogy ezután nem csak közterületen, hanem a lakásokban is lehet hitvallásra nyomasztani. Sokan kérdezik, hogy mi a teendő ezután, mert attól tartanak, hogy ha elzavarják a forradalmi aláírás-gyűjtögetőket, akkor a megtagadók listájára kerülésük befolyásolhatja családjuk sorsát a választásokig hátralévő esztendőben.
Az egyetlen hatékony lehetőség az, hogy önként és boldog arccal írunk alá, mert csakugyan úgy néz ki, hogy teljesen mindegy, mit teszünk - arról nem is beszélve, hogy ne hazudjunk, ne nekünk legyen furdalásunk, ha örülünk a rezsicsökkenésnek.
Ettől még a rezsicsökkentés a megtestesült, tárgyiasult választási demagógia. Az meg, hogy az önünneplés kedvéért a kormánypárt már megint törvényeket szab át, és még aláírásgyűjtésre sem rest, ezt csak tetézi: immár tombolhat a populizmus. Benne lesznek ezzel a világ politológia-tankönyveiben. Az lenne a meglepő, ha röstellnék az ilyen eszközöket, vagy legalább nem a saját gazdagjaikat juttatnák már megint nagyobb haszonhoz. (Nem veszik észre, hogy a rájuk szavazó szegények és alsóbb középéletűek is egyre irgalmatlanabb bajban vannak.)
Mivel nincs tétje az aláírásnak - mindenképpen legalább 90 százalékos támogatottságot hoznak majd ki - , vélhetően az a legjobb taktika, ha mindenki, aki a listára kerülés következményeitől tart, szépen aláírja az ívet. Legjobb, ha közben vallomást is tesz. Olyanokat mond, hogy évek óta vár egy ilyen népszerető kormányra, néha elsuttogja, hogy “Csak a Fidesz, csak a Fidesz, csak a Fidesz!” Önként kéri, hogy juttassanak neki tájékoztató anyagokat, megadja a címét ehhez, hogy fölkerüljön a Kubatov-lista vérhívő tartományába. Búcsúzóul pedig ujjaival nem szanyisat, hanem a V-t mutatja, majd hangosan odahadarja, hogy “Viktorviktorviktor!!!”.
Mondom: nincs tét: hadd higgyék azt, hogy minden rendben van. Hadd készüljenek a totális győzelemre. Úgy, mint 2002-ben, amikor már egyszer elhitték, hogy a többség védtelen az agyonígérgetős zsigeri populizmussal szemben.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések