hétfő, március 18, 2013

Az állam elesett


Mindent elmond a mi államunkról, hogy a nemzeti ünnepen, amelyen az Ausztria elleni lázadásunkról emlékezünk meg, az osztrák felmentő alakulatokra vagyunk utalva, ha meg kell tisztítani egy autópályát a fagy, a szél, a hóvihar és az emberi hülyeség okozta katasztrofális helyzetben - miközben miniszterelnökünk Brüsszelben szabadságharcol - most éppen az Európai Unió ellen szájkaratézva. 
Mert az állam felel azért, ha a felelőtlen autósok - akik egy héten át kapták a figyelmeztetéseket -, megtehetik azt, hogy egy olyan autópályára hajtanak, amelyet tükörjég borít, és ahol tömegbaleset miatt lehetetlen a közlekedés. A fegyelmezni képtelen állam felel azért, ha ugyanazek az autósok törvényszegő módon menekülési útvonalnak használják a leállósávokat, majd ott is elakadnak, amivel emberek ezreinek életét veszélyeztetik. Az állam felel azért, ha utat eszközök hiányában nem lehet megtisztítani. Az állam a felelős, ha a mentés nem indul meg idejében, ha a teljes közszolgálati médiarendszer nem áll át azonnal a bajba jutottak tájékoztatására. Az állam illetékes vezetői a felelősek, ha nem működik a katasztrófavédelem rendszere, ha az avatott mentőalakulatoknak fogalmuk sincs, mi a dolguk, nem képesek az egymás közti kommunikációra, nincs megfelelő fölszerelésük. 
A magyar állam elesett egy csatában. Folyamatosan hencegő, harcoskodó vezetőiről kiderült, hogy alkalmatlanok a hadvezetésre. A nemzetbiztonsági próbán csak a nép bizonyította alkalmasságát. Azonnal tette a dolgát: mindenféle hatalmi irányítás nélkül mentette az embereket.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések