szombat, augusztus 22, 2009

Hát legyen halott!


Kaptam egy fényképet az interneten. Augusztus 19-én reggel készült Zuglóban, a Füredi úti lakótelepen. Egy platánfa törzsén jókora plakát látható. Arról megtudhatjuk, hogy a Pax Hungarica Mozgalom nyomatta ebben az esztendőben. Azt kérdezi tőlünk ez a már nevében is láthatóan teljesen békés szervezet vagy mifene - a gyengébben képzettek kedvéért: a "pax" latinul békét jelent - , hogy elegünk van-e már a demokráciából. ELEGED VAN MÁR A DEMOKRÁCIÁBÓL?

A kérdés alatt mindjárt rég elpusztult nyilasok egy csoportja látható: sok magyar náci zászlóval, karszalagosan, szépen, ahogy ők szoktak lenni. És fölöttük a zászlóerdőre jó nagy betűkkel az van írva, hogy „Hungarizmus!”

Alul meg - úgy a nyilasok lábának magasságában - az van velünk közölve, hogy Tiltott ugyan, de nem halott. Mármint a hungarizmus. A magyar náciság, a magyar fasizmus. (Csak azért mondom, mert hátha nem tudja valaki.)

És mégalább: ISMERD MEG SZÁLASI ESZMÉJÉT! meg az, hogy www.mozgalom.org.

Ha rákattintanak erre a címre, akkor ott négy újabb oldalra nézhetnek be. Ezek: A Suttogó („közösségi portál a hungarista világnézet jegyében”), a Pax Hungarica (saját meghatározásuk szerint „a hungarizmus terjesztésében aktívan résztvevő, figyelemreméltó szervezet honlapja”, jó nagy nyilaskereszttel az elején), a Kitartás.hu („az első önálló szervezetfüggetlen hungarista hírportál”) és nem utolsó sorban a Betiltva.com („a II. világszabadságharcot követően betiltott szellemi termékek gyűjteménye”).

Illő tisztelettel kérdezem a Magyar Köztársaság illetékes szerveitől, különös tekintettel a rendőrségre, a titkosszolgálatra, és az ügyészségre - de említhetném magát a belügyminisztert is -, hogy miképpen lehetséges ez.

Mivel foglalkoztak tulajdonképpen munkaidejükben? Mi az, ami eltereli a figyelmüket arról, hogy itt olyan szervezetek virulhatnak, amelyeket a világ minden civilizált országában betiltanának? És tagjait börtönbe vetnék, mint ahogy az ilyen portálok fenntartóit és propagandistáit is. Hol vannak a magyar titkosszolgálat elektronikus hadviselésben jártas katonái, akik percek alatt szétzúzzák az ilyen internetes portálokat, és akik a külföldi szerverekről érkező mocskot elektronikus eszközökkel kizárják Magyarországról? Nem kell ám finnyáskodni: itt valóban olyan tartalomról van szó, amit már jórégen betiltottak, és egyáltalán nem természetes egy demokráciában, hogy terjesztői még pofátlanul plakáton hirdethetik, hogy tiltott ugyan, de nem halott.

Hát legyen halott! Hogy ne mocskolhassák be II. világháború több mint egymillió magyar áldozatának emlékét. Addig legyen halott, amíg nem jutunk odáig, hogy kénytelenek leszünk a hordozóikat levadászni. Például az elhülyített fiatalokat, akik nagy része egy felmérés szerint már az intézményes fasiszta párttal szimpatizál. Bármilyen ostobák, kár lenne értük, mert gyógyíthatók. Például beszélgetéssel. Tessék szíves lenni beszélgetni ezekkel a szerencsétlenekkel. Most, vagy legkésőbb holnap. Mindenki a saját gyerekével, meg akit csak ismer. Ön, kedves hallgató. Mert ha itt a törvényre várunk, akkor arra legközelebb a halottak összeszámlálása után számíthatunk. Egy újabb negyven éves megszállás elején, amit egyszer már megkaptunk, büntetésből, mert hagytuk fölcseperedni és szabadon garázdálkodni ezeket.

Igen, kezd elegem lenni a demokráciából. Ha ez az.
(Klubrádió, Hetes Stúdió)

1 megjegyzés:

Nyilas Misi írta...

Nekem meg EBBŐL a demokráciából van elegem.
Bár, ha jobban belegondolok, nem is demokrácia ez, hanem RENDŐRÁLLAM; ezért is van az, hogy egy-egy békés tüntetésnek titulált miniatűr apokalipszis során az intézkedő rendőr nem meri még csak erősebben megszorítani sem az őt anyázó-köpködő urak csuklóját, mert még a végén fegyelmi lészen, neadjisten följelentés - hát, Amerika is demokrácia, de arrafelé azért ez máshogyan működik.
De nevezhetném magunkat "puhapöcsű demokráciának" vagy egyszerűen csak ilyen anarchia-közeli izének.
Sebaj, jönnek majd a Rudolf Hesst bálványozó külföldi barmok, mivel látják, hogy a magyar vevő az ilyesmire. Meg a többiek. Majd együttesen rendet tesznek, ők, meg a Gárda. De szerintem nem kéne megvárni...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések