hétfő, május 26, 2008

A túlérett Hold

Orbán lelkileg valahol berekedt tizenöt évesnek, mint a legtöbb férfi. Most megint pontosan úgy viselkedik, mint az a kamasz, amelyik egyszer már kapott egy puszit, nyilvánosan, és tudja, hogy nemsokára több is lesz. És a siker reményteliségében lenyomja eddigi kudarcait. Ehhez akkora arcot növeszt, mint egy túlérett Hold. Nem merjük megmondani neki, mert még megbántanánk a pici lelkét. Azért se, mert félünk tőle, pláne, mert hihetetlen izgalmában olyanokat kiabál, hogy nemsokára „sokaknak sok minden fog fájni”.
Pedig meg kellene mondani, hogy egyáltalán nem hiányzik az országnak egy ekkora orcájú miniszterelnök. Jó, értem én: minek mondjuk, ha nincs helyette másik alkalmas jobboldali jelölt? Persze gyanakodhatnánk: hiszen ezt is ő mondja, ájulásig önhitten.
Micsoda politikus az, micsoda történelmi ismeretekkel, micsoda humorral, aki a magyar gárdával „ha kormányra kerül, úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket”?
Mondja meg neki valaki, hogy Horthy a nyilasoknak adta át a hatalmat. Tudom, hogy ez részletkérdés, de ha Horthy tudta volna, hogy a nyilasoknak nem két pofont kell adni, hanem el kell taposni őket, akkor ma néhány százezerrel többen lennénk ebben az országban, és senki nem lengetné az árpádsávos rongyokat. Talán még a szovjet rabigát is elkerültük volna. A jobboldaliság nem a fölfújt nemzetiszínű hólyagság érzetét keltené a baloldali emberekben. Mert lenne tartás. Lenne mire.
Mielőtt bárki elfogultsággal vádolna, természetesen emlékszem: Gyurcsány Ferenc is mondott már eszméletlen hülyeségeket. Lelkében ő sem több tizenhét évesnél. De sose jutott a kamaszkori hitványságnak arra a fokára, hogy Orbánról nyilvánosan kijelentette volna, miszerint "hülye, idióta, lássuk be".
Száz okot tudok, ami miatt Gyurcsány alkalmatlan miniszterelnöknek, de immár százegyet, ami miatt Orbán teljességgel.
Nem igaz, hogy ennyire szegények vagyunk. De ha igen, akkor is föl kellene végre nőnünk, hogy a demokrácia ne csupán az önuralom vesszőfutása legyen újabb és újabb ciklusokon át.



8 megjegyzés:

Malvina írta...

" Micsoda politikus az, micsoda történelmi ismeretekkel, micsoda humorral, aki a magyar gárdával 'ha kormányra kerül, úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket'? "

Miért várt az ügyes sanszos idáig? Mert nem hülye, tudja, hogy enélkül esélye sincs elfogadtatnia magát se bent se kint. Na meg aztán, én valahogy nem nagyon hatódom meg attól, ha valaki bedob egy csecsemőt a cápáktól hemzsegő tengerbe, aztán nagy hősként utánaugrik, és kimenti a már félkarú és féllábú gyereket, aztán még az életmentő jelvényért is sorbaáll.

"...ne csupán az önuralom vesszőfutása legyen újabb és újabb ciklusokon át."

Én pedig sajna, tartok tőle, hogy egy-két ciklust még iszonyatos önuralommal ki kell bekkelnünk. :(

holdropi írta...

Szerintem afelől nem kell aggódnunk, hogy Orbán hatalomrajutása után elharapózik az Agyargárda. A Fidesz sem szereti őket, se az igazi szélsőjobbot, és egyre inkább kényszerülnek elhúzódni tőlük. A fiők meg annyira erőszakosak, hogy csak kitalálnak valamit a kurucinfó ellen. Ez a mondat hülyeség, de jószándékú. És pogromoktól manapság tényleg nem kell tartani. Ha meg a Kündü áll az élükre, akkor főleg nem :)

Malvina írta...

Ami az elmúlt idők politikai gyakorlatát illeti, számomra teljesen világos, hogy Orbán és az ő FIDESZ-e vonatkozásában teljesen irreleváns olyan kitételeket emlegetni, hogy mit szeret vagy nem szeret, mit akar vagy nem akar.
Orbán mindig azt szereti akarni, mindig azt akarja szeretni, ami szerinte aktuálisan a legelőnyösebb a számára , ami leginkább szolgálja a pillanatnyi érdekeit. Ezért is hívják a FIDESZ-t FITYESZ-nek, hiszen mindig a helyzetének, vélt vagy valós érdekeinek megfelelően mutat fityiszt saját magának /is/. Amennyiben pedig az orbán erejű szél őket fújja majd a kormánykerék mögé, afelől bizony semmi kétségem, hogy a jövőben is ugyanerre számíthatunk.
Ugyanis ez az az Orbán nevű ember morálisan abszolút leírta már magát. És, ami még ennél is szomorúbb, az az, hogy ettől még politikailag sokak számára eljátszhatja - és meg is teszi - a hiteles vezért. Aki pedig képes a függöny rezdüléseiből megsejteni, mi zajlik a színpadtéren, az már most tudja, hogy a díszletes és fejgépes próbák már javában tartanak.

Ladek írta...

Az Orbán az Orbán.

Asszem ezzel le is írtam mindent. Ő meg saját magát csak nem veszi észre.

Malvina, úgy emlékszem te írtál valahová egy Orvell idézetet. Itt egy másik Orvelltől azoknak, akik mé ma is felnéznek a nemzet apraja-nagyjára: Még a szenteket is bűnösnek kell tekinteni, míg be nem bizonyosodik az ártatlanságuk. Ebből a mekközelítésből Ovinak a leghalványabb esélye sem maradhatna.

Malvina írta...

És egy ráadás a "Rab Ráby"ból:

"Most emlékezett már vissza a hűséges leányka levelére, aki előre megmondta neki, hogy őellene az okos emberek a bolondokkal, a derék emberek a silányakkal, a szentek az ördögökkel készek ligát kötni inkább, hogysem azt, amit ő megindított, diadalra jutni engedjék."

Névtelen írta...

Úgy is bugyet,
adni köll az Orbánc Piktor-féle kuruttyok antiszemita, holokoszttagadó uranidfajta arcozmányára!

Felforgató magyarok!

Mit képzel ez az inferior, bőgatyás, ázsiai bagázs??!

Most Gyurcsányi vezérelv társ iránymutatását követve Stefan Hiller gauleiter Elvtárs ad a klerikális pápista reformátusoknak, a többivel együtt!

Vengerszkíj Bálint Elvtárs nyomdokait követve neeem ad pénzt a 'nép ópiuma' dealereinek!

Hulljon a proletáröntudatot rombolló ideodalogikus rekció férgesse !

Hajrá Andrassew internacionalista Elvtárs !

Malvina írta...

Imádom a humort, imádom az iróniát! Imádom, a kreativitást! Imádom, ha valakinek van fantáziája.
Ez kérem, itt fentebb, a felsoroltak összesét nélkülözi.

Kedves plehanov elvtárs!
Fusson neki hát mégegyszer! Hátha akkor sikerül valami értelmeset, szellemeset , érdemlegeset kicsiholnia a mondandójából! Látja, a bizlamat részemről megkapta!

::))

Névtelen írta...

Már 2006-ban, kb. fél évvel a választások után meggyőződésemmé vált, hogy ovi AKKOR nem akart nyerni. Politikailag felkészült barátom azt mondta, hogy azért ekkora trükközést ne nézzek már ki belőle. De én kinéztem. Ügyesen csinálta. Mindössze néhány felelősen gondolkodót (nem szimpatizánst!) kellett elijesztenie egyetlen blőd (a teljes kampánydumát hiteltelenítő) ígérettel, és ez be is jött neki. Utána már csak keresztbe tett karral kellett várnia, néha kitartania a lábát egy finom gáncs erejéig, hogy az esetleg életképes ötletek is hamvába haljanak. Közben a mélyülő válság sulykolásával, a tisztesség nyomait sejtető önkritika visszájára fordításával, az ellenfél (ellenség?!) örökre vállalhatatlanná tételének kísérletével ő maga gerjesztette a totális erkölcsi válság érzetét azzal sem törődve, hogy majdan neki is ebbe a szarba kell beleülnie. Ráadásul a kis hülye nem veszi észre, hogy a maga köré épített támogatók hatalmi törekvéseiben ő csak egy bábu. Igaz, hogy simogatják, becézgetik, de valójában a felelősség teljes hiányában lubickolva a maximális hozamra játszanak.
Csók mindenkinek!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések