csütörtök, február 23, 2012

A gát

Már az is figyelemre méltó volt, hogy a múlt héten kereszténydemokrata politikusok álltak ki Geréb Ágnesért, most pedig szinte áttört egy gát: Magyarországon szokatlan, szinte elemi erejű összefogás született. Eddig huszonhárom nő- és civil szervezet, sok száz ember írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben kijelentik: "A Geréb Ágnessel szemben lefolytatott, kíméletlen és megalázó mozzanatokban bővelkedő büntetőeljárást és a végül megszületett ítéletet igazságtalannak, emberi jogi, politikai és szakmai szempontból egyaránt rendkívül károsnak tartjuk".
Néha megfigyelhető, hogy egy elmerevedett, széthúzó társadalomban egyszercsak akad egy ügy, ami annyira abszurd, igazságtalan, méltatlan, hogy az emberek nem tűrik tovább. Ráadásul ritkán, de előfordul, hogy nem számít a lázadók politikai értékrendje. Vagyis inkább kiderül: akár jobboldalinak, akár baloldalinak, vagy éppen szélsőliberálisnak gondolunk embereket és szervezeteket, az értékrendnek mégiscsak van egy olyan szilárd alapja, ami mindenkiben azonos. De hiszen erre épülnek a társadalmak!
Még, hogy a nők nem alkalmasak a politizálásra! Most mutatják meg, hogy nincs náluk alkalmasabb, ha valóban az elemi emberi jogokról van szó. És nem csak a sajátjukról.
Mondom ezt úgy, hogy nem engedném a feleségemet otthon szülni.
Pápai Gábor rajza


 .

2 megjegyzés:

kelgyo írta...

Iván, az utolsó mondatod kulcsfontosságú: nem az a lényeg, hogy valaki megtenné-e vagy sem, hanem hogy másnak meghagyjuk a döntés jogát.

joti írta...

Egy ítélet, legyen akár súlyosabb, akár enyhébb az indokoltnál, nem éri, nem érheti el a célját.
Ebben az esetben sem fogja!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések