szerda, június 06, 2012

Így

Napok óta arra vártam, hogy jön a hír: összeült a Fidesz központ bizottsága, majd a párt frakciója, és mentális alkalmatlanság miatt leváltotta Orbán Viktort, miután miniszterelnökhöz méltatlan módon végképp komolytalanná tette Magyarországot az EU és az IMF-tárgyalásokon. Ezzel rontotta a befektetői bizalmat, sokmilliárdos veszteséget okozott a gazdaságnak, a lakosságnak, különösen a devizaadósoknak. Arra a beszédre gondolok, amelyben kijelentette, hogy el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk".
Természetesen nem ült össze a Fidesz kemény magja. Sőt egyetlen egy fideszes - vagy KDNP-s - politikus vagy rangos jobboldali értelmiségi nem akadt, aki ki mert volna állni, hogy kimondja: Orbán alkalmatlan, amortizálódott, illő tisztelettel, érdemei elismerése mellett el kell küldeni pihenni.
Ehelyett szemrebbenés nélkül betonoznak, hatalmat persze, építgetik az államot, lehetőleg olyanra, hogy ha - egyáltalán nem véletlenül - át kell adni a kormányzást a Jobbiknak, akkor az már a készbe üljön, a komfortos diktatúrába, ne kelljen tovább fáradni forradalmi átalakításokkal. Nem hiába ült egy polgári kör ólmelegében Orbán és Vona. Fává nőtt az ott kelt mag.
Pár napja, amikor Magyarország elnöke cselből külde vissza a Lex Klubrádiót, azt gondoltam, ha cinikus módon megint elfogadják, akkor bármi megtörténhet. Az új büntető törvénykönyvben még nem szerepel ugyan a halálbüntetés bevezetése - korán javasolta a Jobbik -, de bármikor bevezethetik. Sőt, ha úgy gondolják, hoznak egy felségsértési törvényt, visszamenőleges hatállyal, és aki sértőt írt, mondott vagy gondolt Orbánról, azt kivégzik.
Mondom: bármit megtehetnek. Bármit. Minden készen van a totális diktatúrához. Az EU majd hüppög, ejnyebejnyéz, Orbán meg azt mondja, hogy ja hát ez csak átmeneti, egy-két év, mert rendet kell teremteni. “Akkor jó!”- mondja majd az EU - “Már azt hittük, hogy komoly a dolog”.
Aki okos, lassan csomagol. Amíg nyitva a határ.
Évtizedeken át nem értettem, hogyan történhetett meg ezzel a néppel az, ami 1944-ben, aztán 1949-ben, aztán 1957-ben megtörtént.
Így.

.

6 megjegyzés:

ajsa írta...

Szerintem majd kívülről fogják ránk csukni a határt, ha eljön az ideje...

Bluemeanie írta...

Ön ugy gondolta, hogy a soha a végére
nem tekeredö pénzügyi müválságot, a kilakoltatásokat, a magyar fizetöeszközzel való jojózást majd
mindenki önként és dalolva, buksi fejét a szélnek feszítve és apró puszikat osztogatva fogja elviselni ??

zizi írta...

Már másfél éve összeraktam a gyorscsomagot. Egy hátizsákban minden, kivéve a papírok és a pénz. Az illegális határátlépésre is fel vagyok készülve.

Már így is nehezen bírom ezt a sok hülyeséget, árpádsávozást, trianonozást, székelyhimnuszozást. Ha jön a Jobbik, akkor én balra el.

joti írta...

À la Nemzeti konzultáció

Vannak, akik szerint Orbán Viktornak el kellene tűnnie
□ a balfenéken.
□ akárhol, csak minél előbb.
□ meg tudom ítélni a kérdést, de ha leírom, kirúgnak az állásomból.

ugorgyunk írta...

A kilátások ennél rosszabbak: a nemzetközi erők fokozott figyelemmel kísérik a magyarországi fejleményeket. Ha kitör a polgárháború, azonnal jegyzékben figyelmeztetik a kormányt a fegyvernyugvásra. Majd néhány hét után megjelennek a nemzetközi békefenntartók, akik - természetesen - csak megfigyelőként vehetnek lehetnek jelen. Majd kellő számú áldozat és rombolás után a NATO légierő és rakéta fegyverek bevetésével elpusztít néhány hidat, várost és országrészt. Aki életben marad, az urnához járulhat, hogy végre szabadon adhassa le voksát a Kárpátok Turulja vezette Fiatal Demokraták Unirea-jára..

poker írta...

Tudna valaki segíteni abban, hogy az új Magyar pókertörvény mennyiben vonatkozik a póker játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?
Köszönöm!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések