vasárnap, április 22, 2012


Sebaj
Kondor Béla:
A Mennyország
meghódítása
A strasbourgi emberi jogi bíróság döntése ellenére is kitart a kormány a vörös csillag nagy nyilvánosság előtti használatának tilalma mellett, noha a bíróság arra kötelezi a magyar államot, hogy fizessen kártérítést a csillag viselése miatt elmarasztalt Fratanolo Jánosnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének. 
Itt arról van szó, hogy a munkásmozgalom “létező szocializmus” előtti jelképeit lehet-e ugyanúgy tiltani, mint a fasizmus - egy eleve csak gonosz célokkal induló rendszer - jelképeit. Nyilvánvaló az európai válasz: nem. Ez ugyanolyan, mintha bármikor is betiltották volna a kereszt ábrázolását csak azért, mert a szintén jószándékú kereszténység nevében kereszténynek nevezett lények elképesztő bűnöket követtek el - és nem csak nagyon régen, hanem például Horthy rendszerében is. (Ez még Sztálin és Rákosi alatt sem történt meg, noha a vallás, mint “népópium” teljes kipusztítását gondolták helyénvalónak.)
A Fidesz tehát újabb frontot nyit. Nem is tehet mást egy horthystáskodó egypártállam, amelynek szenthárom vezetője közül a legmorcosabb már Nagy Imre szobrának a parlament közeléből való eltávolításáról elmélkedhet. (A bal karját is levágná, ha nem lenne macerás, hogy ne emlékeztesse a múltjára.)
Sokba lesz ez nekünk. Sebaj, van még hely a számlán.

 .

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szegény Heineken, szorul a hurok!
http://portal.belezarevelada.com.br/wp-content/uploads/2011/02/w_heineken1.jpg

LB

Unknown írta...

Amit Orbán csinál az tönkreteszi az országot. Szeretem olvasni a megjegyzésrit.

kelgyo írta...

Mi lesz itt Iván? :(

Jármi István írta...

Mi lenne? Horogkereszt és nyilas karszalag. Én már nagy tételben vásárolom fel a sárga vásznat. Megvan a hatágú csillag kivágását megkönnyítő szabásminta is. Ne akkor kelljen kapkodni... Szükség lesz rájuk, ha így fajulnak el a dolgok. Esetleg a zikkuratokat is betilthatnánk, mert embert áldoztak rajtuk egykor. Igaz, Mexikó egyelőre nem Magyarország része...

FOXI írta...

Igen, a "vörös csillag" az eleve jó rendszer jelképe volt, csak az ember volt annyira gonosz és paranoid, hogy kinyuvasztott 110
milliót világszerte. Tehát viseljük
tovább egészséggel, a következö
110-ig

kelgyo írta...

István: bakker, minek ahhoz szabásminta. Körződ vonalzód nincs? :P
Bocsi, tudom, hogy nem tréfa, de ezt másképp azt hiszem nem lehet átvészelni, már ha egyáltalán át lehet.
Amúgy zikkurat konkrétan Ur városánál is volt (van), nem kell ahhoz mexikót se gyarmatosítanunk ... :P

kelgyo írta...

Igen, a Heineken. Hát, ez van. Be lesz tiltva.
A multkoriban röhögtünk jót, amikor elmentünk egy kocsma előtt, ugyanis a dohányzási tilalom jóvoltából két bagós srác kint állt az utcán kezében a korsóval, amivel ugyebár szintén törvényt sértettek, amennyiben az utcán tilos alkoholt fogyasztani.

Jármi István írta...

Kedves Kelgyo! Nem akartam Ur városával Ábrahámot és az ő népét témának ebben a blogban. Úgyis mindenért ők a felelősek kedvenc fasisztáink szerint. Átvészelni meg át kell. Kormányok mennek, kormányok jönnek, de mi maradunk. Hogy meg-e, azt nem tudom, csak remélem. Mindenesetre az igazi történész nem keveri össze Hitler és Sztálin diktatúráját. Sem a koncentrációs táborokat a Gulaggal. A tudomány nem az érzelmek felkorbácsolásáról szól, hanem a disztingválásról. Az előbbi a politika eszköztárába tartozik, egészen addig, míg ki nem beszéljük bűneinket.

kelgyo írta...

István: pedig az egész folyamat, ami itt megy, sajna erről szól. A náci jelképeket, ténykedéseket jobban elnézik, mint a vörös csillagot. Az már más kérdés, és jelzi a közhangulatot, hogy a nyilvánvalóan hajánál fogva előrángatott per sokkal többek előtt ismert, mint Ur és a zikkurat története, ami azért némileg a megcélzott lények műveltségét is fémjelzi.
És, igen, át kell vészelni, de egy adag keserű humor nélkül ez már nem megy.

Unknown írta...

Sajnos már fogyóban a humorom.

Borsovai-Lengyel Judith írta...

Azért ez érdekes a vörös csillaggal. Mi bajuk vele? Nem annak az uralma alatt szereztek diplomát, biztos megélhetést, munkát? Most ezt a nem vörös csillag uralma alatt tudják biztositani az ország népének? Miért nem lehet érdemei elismerése mellett békében nyugdijazni ezt a vörös csillagot? A baj az, hogy nem tudnak helyette jobbat, azért tiltani kell.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések