vasárnap, november 06, 2011

Förszt prezident

Az index.hu képe

Az interneten látható egy tudósítás. Arról szól, hogy a fölkokárdázott Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő odasunnyog Károlyi Mihály szobrához, összeszedi a koszorúkat és a virágokat, spontánul belenéz a kamerába és azt mondja, "hazaárulónak nem jár virág", majd férfias léptetekkel elindul a Kossuth tér egyik szemetes kosara felé. Odaérvén belegyömöszöli a koszorúkat, miközben magában beszélget valakivel, talán Károlyi szellemével: "Ez a minimum, amit megtehetünk nemzetünk egyik sírásója felé." Tömköd, majd az angolul saját bevallása szerint fölsőfokon beszélő képviselő így folytatja: "Szomorú, hogy itt tart még Magyarország 2011-ben, hogy vannak olyan szervezetek, például a rejtélyes nevű förszt prezident förszt demokratik repjúblik of hangeri...” és így tovább. Végül megjegyzi, hogy reméli: legkésőbb jövőre el fogják távolítani Károlyi Mihályt és azt a szellemiséget... ésatöbbi. A Jobbik ezért küzdeni fog minden erejével.
Erre már semmi szükség: a dolog eldőlt. Ha nézné Echo nevű hangadó televíziójukat, a múlt hét végén, magától Kövér házelnöktől tudta volna meg, hogy csak hecckampány és hisztériakeltés, amit a baloldaliak beszélnek a Kossuth tér kipucolásáról, valójában Károlyi lelkének megvédéséről van szó: "szerintem, ha van pokol, akkor valószínű Károlyi Mihály egész nap ott ül egy székhez lekötözve és nézi a saját szobrát".
Az, hogy a bátran sunyiskodó Lenhardt képviselő kegyeletet sértett, lopott, fosztogatott, rongált, teljesen normális egy nácitól. De mi van akkor, ha rossz szalagot olvasott a koszorún, és az angol szöveg azt jelenti, hogy magyarország első köztársasági elnökének tiszteletére tétetette oda, mondjuk az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, vagy az EU? Mert akkor ebből baj lesz. Kövér készülhet a kidumával.
Éppen egy éve a jobbikosok pogromosdit játszottak Károlyi szobránál, táblát akasztottak a nyakába, Zagyva képviselő kipát tett a fejére. Akkor a sokak által vérmessége miatt néha méltán bírált Dániel Péter ügyvéd egymaga bement a nácik közé, és egy szál virágot tett a szobor talapzatára.
Nem sunnyogva, nem rongálva, nem gyalázkodva, nem gyávák módjára. És angolul se nagyképűsködött.

(a nemzeti1tv tudósítása)

 .

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon szomorú, hogy itt tartunk. Szégyen. Láttam a TV-ben. Mindent meg kell tennünk a szabadságunkért. Önnek is sok sikert kívánok! Benedek Erika

joti írta...

Ma még a náci (vagy nyilas) képviselő sunnyogva megy a Károlyi szoborhoz, letakarítani róla a megemlékezés virágait. Holnap talán — ha egyáltalán még a helyén lesz — a koszorúzóknak kell sunnyogva megközelíteni a szobrot. Holnapután ugyanezt már törvény fogja tiltani, és egyúttal visszamenőleges hatállyal pénzbírsággal sújtják, aki a mégis virággal vagy főhajtással emlékezik meg első köztársasági elnökünkről. Tényleg, nem lehetne valamilyen díjat, kitüntetést posztumusz elvenni tőle?
Ez lehetne talán a szobor eltávolítását kísérő másik méltó tett.

kelgyo írta...

Ez bizony a kegyeletsértés súlyos példája.

A szalag szövege. Talán akkor megértette volna, ha rovásírással lenne ... De a nagykőrösi városnévtábla példája ismeretében az se biztos ...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések