szerda, november 02, 2011

Az utolsó éjszaka joga

Kicsit szorult szívvel nevetgéltem azon, hogy az esztergomi képviselők a halottak napján buszokat béreltek és a saját zsebükre szállították a város tömegközlekedés nélkül maradt polgárait. Talán az vezette őket ebben a jótékonyságban, hogy a lelkük mélyén maguk is beismerik: ők is tehetnek arról, hogy az ország egykori szellemi és közigazgatási fellegvára századnyit hullott vissza az időben. Úgy esett szét, ahogy sohase gondoltuk volna, hogy előfordulhat bármelyik magyar várossal. 
Mindenesetre szép dolog, amit tettek.
Sokan mondják, hogy Esztergom a Fidesz uralom mintavárosa, és a nyolc évi, az egész országban pusztító kettőshatalom, majd a mostani eszement és megátalkodott kormányzás következtében előbb-utóbb az lesz az országban is, ami most ott. Az is lehet, hogy egy esztendő múlva a parlamenti képviselők fizetik majd az egész ország temetőlátogatásait.
Nincs kétségem arról, hogy ez bekövetkezhet, ha Orbán így folytatja. Nem tudom, hogyan lehetne tapintatosan megmondani neki, hogy itt lenne az ideje a távozásnak, mert abból, amit művel, totális katasztrófa lesz.
Jó, tudom, hiába mondjuk, hiába várunk a Fideszre, hogy valami küldöttséget menesszen Orbánhoz azzal, hogy na ennyi volt. Vagy megátalkodottak a beteges hűségben, vagy gyávák. Mert azt nem hihetjük komolyan, hogy egy olyan országban, amelyiket a sok hülyebeszéddel, jogtiprással és nagyképűsködéssel sikerült a legkockázatosabbak mocsárvidékére terelni, komolyan gondolják, hogy mondjuk a túró rudi megáfáztatásával, szoborhurcibálással, átnevezgetésekkel el lehet kezdeni a kikecmergést.
Olvasom: jobb ötlet híján olyasmikkel bíbelődnek, hogy a szegény emberek ne vihessék haza a halottaik hamvait! Ha már, akkor van egy javaslatom: a hatalom szerezze meg az utolsó éjszaka jogát azok fölött, akiket az ostoba politikájával nem hagy ugyan az út szélén, hanem inkább a halálba kerget. Legyen annyi becsület bennük, hogy az adósrabszolgaság áldozatait, a kilakoltatás elől az öngyilkosságba menekülőket ingyen, államilag eltemetik. Legyen a hatalomban annyi tisztesség, mint az esztergomi képviselőkben.

 .

2 megjegyzés:

Gopál írta...

Tartok tőle, hogy az a jövendő temetői fuvar csak "odaútra" fog szólni. Sokat tesz érte a hatalom, hogy úgy legyen.

kelgyo írta...

Hát, nem tudom. :( Előbb-utóbb már azt is meghatározzák, hogy majdan ki hova kerül: mennyországba, vagy pokolba.
Mondjuk ez ügyben nem aggódom, gondolj bele Iván, a pokolban jó lesz a társaság, helyes nők, jókat traccsolunk, sörözünk, tömjénzsoltiék meg csak nézzék a mennyben egymás unott képét, és élvezzék selmeczigabika meg hasonlók nőiességét. Brrrrrrrrrrrrrr.
Az utolsó - netán első éjszaka - jogát még érdemes meggondolniuk, végülis ha már 60-70 évet lehet hátraugrani időben, miért ne lehetne évszázadokat?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések