hétfő, december 07, 2009

Ígéretszédelgők


"A szervezett és intézményesített hazugságpolitika főpróbája volt az öt évvel ezelőtti népszavazás a kettős állampolgárságról" - mondta Németh Zsolt.
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy miután Mikola doktor volt szíves elárulni, hogy az egész csak arra kellett a Fidesznek, hogy a külhoni állampolgárok szavazataival húsz évre bebetonozzák magukat a hatalomba, hogyan merészel Németh Zsolt kiállni ezzel az ócska dumával. Emlékeztetném: az erdélyieket amúgy azóta is harsogva románozó fideszesek nem szavazták meg a kettős állampolgárságot, pedig sokan is voltak és elegen is a népszavazáson. A borzalmas tagságnak csak jól jöttek az amúgy szintén eléggé alpári szocialista aggályok.
Kezd egy kicsit elborulni a Fidesz. Orbán Viktor már vicsorgó pitbullként járja az országot, és gyakorlatilag minden ellenfelét áristommal fenyegeti. Szólhatna neki valaki, hogy jobb lenne, ha kicsit lazítana, mert már megint annyira túlígérte magát, hogy katasztrofális lesz a kijózanodás. Örüljön ha ő nem kerül börtönbe rajtakapott ígéretszédelgőként. Inkább próbáljon meg lelkileg fölkészülni arra, hogy a választások után fél-egy évvel ugyanúgy utálja majd a nép, mint Medgyessyt vagy Gyurcsányt. Azzal a különbséggel, hogy számíthat a nácik soha nem látott erejű rombolására. (Csak azt folytatják majd, amit tőle tanultak.)
És ne felejtse el, hogy egyszer majd el kell számolnia azzal, hogy mit művelt itt válság idején. Az együttműködés megtagadásával, a folyamatos uszítással, a külföldi magyarellenes akciókkal vélhetően legalább akkora kárt okozott nekünk, mint a válság. Ebből az következik, hogy normális ember már nem is kíváncsi az egyébként sem létező gazdaságpolitikai és külügyi terveire. (A Putyin-látogatással kapcsolatos sületlenkedése után alighanem végképp lemondhat a magukra adó országok figyelméről is.)
Ami pedig neki és pártvezéreinek a H1N1 vírus elleni oltással kapcsolatos viselt dolgait illeti, azok önmagában elegendők ahhoz, hogy fölmerüljön a még épelméjű emberekben, hogy nem illene-e belátott alkalmatlanság miatt örökre visszavonulni a politizálástól. Ha ugyan az az ostoba, nyegle, vérbunkó viselkedés, amit megfigyelhetünk, egyáltalán politizálásnak nevezhető.



2 megjegyzés:

Malvina írta...

"Inkább próbáljon meg lelkileg fölkészülni arra, hogy a választások után fél-egy évvel ugyanúgy utálja majd a nép, mint Medgyessyt vagy Gyurcsányt."

Én erre az ért nem innék mérget. Pláne akkor nem, ha jól megágyazunk neki azzal, hogy úgy teszünk, mintha személy szerint rajta bármi is múlna! (Na, jó egy picinyt múlik, de csak egy picinyt!) Ugyanis ez az ember pontosan tudja, hogy mire apellál, mire (kikre) apellálhat, miféle belső igényeket elégíthet ki egy olyan országban, ahol - és ez most mindegy, hogy miféle okokból - saját, önmagukkal szembeni felelősséget nem ismerve még mindig és folyamatosan oly sokan a hús-vér megváltókra várnak. O.V. pontosan tudja, hogy csodát ő sem tud tenni. De azt is tudja, nem is az a kérdés, csupán csak az, hogy elhiszik-e ezt róla vagy sem. Én bizony az ő személyét ezért (is) hagynám a fenébe. És nem csak azért, mert ami "az ostoba, nyegle, vérbunkó viselkedést" illeti, igencsak nincs vele egyedül. Természetesen ez nem menti fel őt - személy szerint sem - a felelősség alól. De csak csendben kérdezem, miből gondoljuk, hogy az efféle képességes és képességtelen hókuszpókok tőlünk függetlenül, a mi asszisztálásunk nélkül teszik azt, amit tesznek, érik el azt, amit elérnek. Vajon mi újság azzal a fránya felelősségre vonással! És még valami. Van egy műsor az ATV-n, ami számomra már igen régóta nézhetetlenné vált, ugyanis folyamatosan - és majd' minden mondatában - O.V. személyéről szól. Azt gondolom, hogy ameddig csak O.V.-ban és Gy. F.-ben vagyunk képesek gondolkodni, addig nem teszünk egyebet, minthogy egyre csak marasztaljuk azt a rettenetet, amiben élni kényszerülünk.
Ami pedig a közeljövőt illeti, mindenkinek meg kell adnia, ami jár neki! A népeknek az értékelés, a belátás, a konzekvenciák levonásának a jogát, az ellenzéknek pedig a felelős ellenzéki magatartás be-megmutatásának a jogát. Kíváncsiságommal úgy hiszem, nem vagyok egyedül.

Unknown írta...

Dec. 8-a, kedd van. Ilyenkor van délelőtt a Klubrádióban Bakáts. Felszólított minket, hogy mondjunk imát az ellenségért. Én szívesen megosztanám Orbán-imámat.
Már nem tudom, melyik rádióban hallottam személyesen Semjén Zsoltot. Azt mondta, hogy ő – Eperjes Károly felszólítására – rendszeresen igyekszik szeretni Gyurcsányt, és imát is mond érte. Orbánért is volna mért imát mondani – megpróbálom.
Uram, Jézus nevében kérlek adj Orbán Viktornak a hatalma és jövendőbeli hatalma mellé becsületet, tisztességet, alázatot, őszinte hazafiságot. Adj neki élő és igaz hitet, hogy ne csak politikailag legyen keresztény. Add, hogy – ha már a nemzet atyja lesz, akkor legalább gonosz létére tudjon nekünk jó ajándékokat adni. Add, hogy nemzeti érzésébe bevegye azt a 49%-ot is a nemzetből, amely rühelli őt, és ne próbáljon 51%-os népszerűsége mellett totális hatalomra törni.
Add meg neki, hogy tisztességes emberek vegyék körül, hogy azok tanácsait kövesse, és add meg, hogy olyan rajongótábora legyen, amely nem kívánja a „kommunisták” és a libsik pusztulását, amely nem akar vért inni, legfeljebb a Te fiadét.
Adj olyan keresztényeket mellé, akik nem utálják azt a népet, amelyet Te nem vetettél el. Olyanokat, akik nem akarnak Helyetted bosszút állni, akik nem gyűlölik ellenségeiket, és akik nem személyválogatók – főleg nem faji alapon. Add meg neki, hogy eddigi kaméleonbőrei mellé kaphasson végre még egyet, amely méltó az ő eszéhez és tehetségéhez.
A legjobb tán mégis az volna, ha megszabadítanád tőle a magyar népet - de ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tiéd.
Ámen

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések