kedd, július 10, 2012

Kedves Hugh Grant Úr!

Elnézést, hogy így a sajtóban üzenek Önnek. Egy kicsit fölhatalmazva érzem magam, mert nagyon sok filmjét láttam, nagyon sokszor. Ez azért van, mert a feleségem kedvenc színésze. Jó az a táncolós, amelyikben miniszterelnököt játszik - bár abban az a kivénhedt popsztár a kedvencem, aki “tíz perc alatt csatakbuzi lesz Elton John buliján”. Az is jó, amelyikben Julia Roberts-sel esik szerelembe. A könyvesboltot Notting Hillen a múlt héten hiába kereste a feleségem, aki most Angliában tanít, mert itt nem tudunk megélni, és amúgy is emigrálni akar, mert teljesen reménytelennek találja az itteni állapotokat. 
Nem tudom itthon tartani, mert igaza van. Egy rémisztő országban élünk, ahol a hetyke bunkóság és a félelem mindent lerombol és tönkretesz. Elnyomorodásunk első számú oka az, hogy Orbán Viktor - mivel nem meri betiltani - ellehetetleníti, kiéhezteti az ellenzéki sajtót. Én egy olyan napilapnál dolgozom, amelyik 139 éve jelenik meg, de ez már igazi csoda. Orbán Viktor kitalálta ugyanis, hogy úgy lehet minket megölni, ha nem kapunk állami hirdetéseket, és éreztetik a magánhirdetőkkel, hogy nem lesz jó pont a különféle pályázatoknál, ha nálunk hirdetnek. Talán még ennél is ocsmányabb és szánalmasabb, amit a másik munkahelyemmel, a Klubrádióval művel: nem csak a kiéheztetésre játszik, hanem ráadásul odáig merészkedik, hogy az illetékes médiahivatal, amelynek vezetősége csak Orbán embereiből áll, úgy próbálja elvenni tőlünk a frekvenciánkat, hogy pitiáner trükkökkel ellenszegül a bírósági ítéleteknek. (Most Orbán megpróbálja a bírókat is maga alá gyűrni, és nagyon úgy néz ki, hogy ez is sikerül.)
Ha gondolja, fölkeresem Angliában - úgyis lesz arra dolgom nemsokára -, és szívesen elmagyarázom a magyarországi sajtóhelyzetet. Kiváló tolmácsom lesz, aki ráadásul az ön rajongója. 
Addig is, kérem, írja meg Orbán Viktornak a kedves címét, mert levelet akar Önnek küldeni, nyilván arról, hogy Ön tévesen bírálta Magyarországot és az itteni médiatündérkertet. 
Sokan nagyon szeretnénk, ha mihamarabb megkapná és nyilvánosságra hozná, mert mostanában az az egyetlen vigaszunk, hogy jó nagyokat röhögünk az orbáni diktatúra elmebeteg propagandaüzenetein.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések