szombat, április 25, 2009

Uzsora a gyászban


Van a politikai tahóságnak egy szintje, amit talán akkor se kellene megengedni, ha a Fidesz hirtelen abba a különös helyzetbe kerül, hogy nincs mit mondania. Ha agyonlőnek egy embert, lesből, mint annyiszor mostanában, aki ráadásul cigány, mint annyiszor mostanában, egy település utolsó háza előtt, mint annyiszor mostanában, akkor megértem, ha a politikusnak már nincs mit mondania.

Ha én fideszes lennék, arról beszélnék, hogy van valami jelképes abban, hogy egy kisgyerek és az őt mentő apja után most éppen egy olyan munkásembert lőttek le, aki dolgozni indult. Kóka Jenő az életével pontosan azt bizonyította, hogy micsoda ocsmány dolog az előítéletesség, halálával meg azt, hogy az hova vezet.

Egy fideszes, aki nyilván kitűnő keresztény, ilyenkor mondja azt, hogy imádkozzunk együtt. És mondja ki, hogy ne aludjon senki nyugodtan, mert aki ma cigányt öl, az holnap bárkire – és főleg! – politikusra támad majd ugyanígy.

Mondjon valamit. Az se baj, ha kicsit demagóg, az se baj, ha csöpög az érzelemtől.

De hogy Szíjjártó Péter kiáll, és azt meri mondani, hogy ennek a gyilkosságnak az az oka, hogy a kormányzók a gyilkosokkal cinkoskodva - nem akarják elfogadni az ő nagyszerű három csapás törvényüket… Mintha ezért a terrorgyilkosságért nem járna amúgy is életfogyt.

Meddig lehet itt országtragédiákon élősködve mocskolódni? Politikai tőke helyett politikai uzsorát szedni?

Ráadásul ilyeneket mond: „ha volt mersze a politika egyes elemeinek kiereszteni a palackból a szellemet, akkor most legyen ereje bocsánatot kérni a gyászoló családtól és a társadalomtól.”

Esküdni mernék, hogy nem arra a Fideszre gondol, amelyik politikussá nevelte Vona Gábort, Morvai Krisztinát, és eltűri maga mellett a Jobbikkal mutyizó Lezsák Sándort meg a gárda zászlóanyját, Wittner Máriát. A gyászban a nyomorúságban sem hülyülnek el annyira az emberek, hogy elfeledkezzenek az Orbán Viktorral fényképezkedő Bayer Zsolt bámulatos uszításairól.

Szíjjártó Péter a gyászban is hiéna, a halandzsa szégyentelen nagymestere ismét sikeresen becstelenített. Most egy halottat hamis, szószátyár, üres beszéddel.



3 megjegyzés:

Pocakos írta...

OFF
Iván, talán érdekel:
http://pocakosgondok.blogspot.com/2009/04/megvan-magyar-lancszem.html
üdv
ON

Malvina írta...

Szíjjártót bármiben is nagymesternek nevezni, szerintem igen erős túlzás. Az, hogy képes sikeresen becsteleníteni, semmiféleképpen nem az ő "érdeme", hanem azé a közönségé, azé a közegé, amelyik mára már teljesen elveszítette az érdemi kommunikációhoz szükséges érzékenységét. Hiszen ennek az erősen infantilis személyiségnek (és nem csak az övé) a metakommunikációja sokkal többet elárul, sőt mindent elárul ahhoz, hogy a verbális kijelentéseit pontosan értelmezni lehessen. Csak sajnos, keveseknek! Mert igen sokan már gondolkodni, nézni is lusták, aminek egyenes következménye a látásképtelenség is. És a helyzet sajnos olyan rossz, hogy ma már főiskolán is taníthatja Szíjjártó ezt az igazán alulmúlhatatlanul primitív, üres és az értelmesen gondolkodó emberek számára bizony átlátható, felismerhető katyvaszolást. Nagyon találó az a vélemény, amit valahol hallottam, hogy ez az emberke csak azzal van elfoglalva,hogy a cumi folyamatosan a szájban maradjon miközben beszél! Ugyanis ez a csecsemőlét , ami ugye felelősség és önálló gondolkodás nélkül való lét, még jó pízt is hoz neki a konyhára. Naná, hogy ragaszkodik a cumijához! És ebben még egyes főiskolai rektoroktól megerősítést is kap, hiszen kommunikációt taníthat egy főiskolán. Innen aztán már igazán nehéz lejjebb csúszni!

Névtelen írta...

HI
Milyen alapon vontok le Ti messzemenö következtetéseket a romagyilkossággal kapcsolatban, amikor még meg sincsenek a tettesek?
És ha azok is romák voltak? Akkor mi van? Óriási pofáraesés és a megszokott sumákolás, elhallgatás??
Ti mindenkit hülyének néztek és nem kapisgáljátok, hogy mi is észrevesszük, hogy a szoclibarális médiák csak akkor tesznek származási beazonosítást, ha a kisebbséget érte a támadás??
A médiákban is csak azt veszitek észre amit akartok ! Arról irj hosszú elemzést, hogy valaki pl. a nácivadász-ban azt irta, hogy Szögi Lajos Náci szándékosan ütötte el a roma kislányt!! Abszolute nem vagytok korrektek, ha valaki ir vagy küld valamit a HÓCIPÖ-nek nem is válaszoltok rá, legalább annyit irhatnátok, hogy BOCS látjuk hogy te a másik csapatban játsszol, így nem tudunk foglalkozni veled.Negyven évig azt csináltatok amit csak akartatok, de most lemenö ágban vagytok SORRY That`s LIFE ALF88

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések