csütörtök, április 16, 2009

Semjénségek


Mindig ámulok az úgynevezett ellenzék fölszólamlásain. Ha a testbeszédet figyelem, akkor föltűnő, hogy a – politikai értelemben – mérsékelten kulturált Navracsics Tiborból hogyan lett minden mozdulatával fenyegető, sértegető, behajló-beszóló kocsmaszinten agresszív megmondó. Csoda, hogy nem jár gyúrni! Sugárzik belőle a magabiztosság, az hogy csak a demokrata Isten kegyelméből – ami persze az ő és főnöke személyes kegyelme – nem söpör el itt mindent. Kár, hogy hamis a hangja. Azt is gyúrni kell ám!

Na jó, Navracsicsnak legalább van mire nagy arcot vágni. Most. Lesz az még kisebb is.

Aki igazán ámulatos, az a derék, mindig Orbánnak színészkedő Semjén Zsolt. Ha lenne jó nagy kitekintésünk, akkor vélhetően kiderülne, hogy a demagógia világbajnoka. Legutóbbi alakítása arról tanúskodik, hogy a demagógia fejleszthető, épületesíthető, ha nem elég a verbális, akkor nyomjunk rá még valami intézményrendszert. Spontánul persze.

Ezt úgy kell csinálni, hogy jó nagy „civil” társadalmi támogatást szervezünk, lehetőleg az utcán, lehetőleg a parlament előtt, a házi szónokainkkal hergeltetjük a népet. A nép az, amelyiknek jóelőre megírt petíciója van, amit persze közfelkiáltással szentesít. Abban az van, hogy mivel annak a népnek, amelyik éppen a parlament előtt van, nem felel meg az, ami a parlamentben történik, joga van neki föllépni ellene. Joga! És ez a jog még az Alkotmányt is fölülírja.

Már csak azt kell megszervezni, hogy ezt Semjén Zsolt átvegye, bevigye a parlamentbe, hogy a parlamentben beszélhessen a parlamenti demokrácia ellen. Ha van zseniálisan szánalmas dolog, akkor ez az. Nem lepődnék meg, ha hamarosan tanítanák a nagyvilágban a politológusoknak valami „semjénségek” kurzusban.

Vajon miért nem Orbán Viktor veszi át a közfelkiáltványt, miért nem ő olvassa be? Mert neki van annyi érzéke, hogy ezzel tekintélyt vesztene. (Azt is észrevette, hogy ha az egységes egyazászlós magyarzember frakciók gágognak az új miniszterelnök beszéde alatt, abból ő nem jöhet ki jól – ezért betiltotta a víziszárnyaskodást.)

Különben is a kormányzásra készül, nem csinálhat Semjént magából. Megteheti, külön embert, külön pártot tart erre.



2 megjegyzés:

bagarja írta...

Semjén Orbán Viktor selyemmajma. Ennyi...

Névtelen írta...

Hogy kinek hamis a hangja, azt talán ne Ti botfülüek állapitsátok meg!! Volt 40 évetek valami szuper társadalmi rendszert létrehozni, végülis miért buktatok meg vele?
A munkás -tahóparaszt diktaturátokkal elvesztettétek a hidegháborút! Még könnyü a jobboldalon gúnyolódni, mert még elég primitív ez igaz. De hiszen Ti vertétek szét totálra. Majd lesz
intelligensebb is, mint más EURÒPAI
országokban. Akkor viszont Nektek annyi! Haver

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések