csütörtök, szeptember 20, 2007

A nap embere: Semjén Zsolt


Tegnapra napvilágra jutott, hogy a Népszava náci-bolsevik sajtógyakorlatot folytat Semjén Zsolt ellen. A szabad sajtó világában példátlan hecckampányban vagyunk. Legalábbis ezt írja ellenünk Halász Zsuzsa szóvivő. Ez leginkább abból áll, hogy naponta bővülő, Semjén Zsoltot elítélő névsort teszünk közzé. Ez emlékezteti a szóvivő asszonyt a Szabad Népre, meg a náci sajtóra. Meg, hogy mi nem vagyunk hajlandók érdemben vitatkozni a baloldal zsidóellenes tetteiről, meg arról, hogy az SZDSZ miképpen van a mózesi törvényekkel.
Az részletkérdés, hogy engem például Semjén emlékeztett a szalonnácikra - vagy inkább, és ez talán még rosszabb - a söntészsidózókra. Meg a kocsmamelléki, halvány nemi identitászavarokkal küzdő buzizókra. És előbb emlékeztetett, mint ahogy mi emlékeztettünk bárkit, bármire. Az is részletkérdés, hogy például a szélsőbaloldali Rákosi-rendszerben nem volt olyan réteg, amelyik megúszta volna a sanyargatást, így aztán bizony a zsidók is az önkény áldozatai lettek. Egyszerűen hülyeség erről vitatkozni. A politikai hülyeségnek azonban minősített esete, ha valaki nem veszi észre, hogy ma, Európában egy pártot nem lehet megzsidózni. És nem elég, hogy ezt a parlamentben megteszi, szóvivője útján még ismételgeti is.
Tisztázzuk az egyetlen lehetséges, demokratikus álláspontot, noha tudom, hogy a politikai értelemben rendkívül buta, alulkultúrált Semjén úr, és az őt szajkózó szóvivője számára ez teljességgel érthetetlen: vagy le kell mondania, vagy meg kell értetni vele, hogy valamit magára adó ember vele többé nem állhat szóba. Ez vonatkozik például Orbán Viktorra is: leginkább tőle várható el, hogy a saját kreálmányát eltűntesse a politikai életből. Mondjuk a Katolikus Egyház is fölszólíthatná erre a KDNP-t - például boldog Salkaházy Sára emlékére -, ám ilyesmi mégsem várható el a mai egyházi vezetőktől. Meg is zavarodna a világ a meglepetéstől.
Még egyszer, mert talán az ismétlés segít: Semjén Zsolt antiszemita beszédet mondott a parlamentben, a legundorítóbbat a rendszerváltás óta. Írom ezt annak a Kóka Jánosnak a véleményét ismételve, aki ugyanabba a katolikus egyházi iskolába járt, mint náci-bolsevik rosszmagam. Vagy minket neveltek rosszul az áldott emlékű ferencesek, vagy Semjén Zsolt nem járt oda, ahova mi.
(Népszava)

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések