kedd, május 23, 2006

Elpusztul (ember)

Csak találomra kerestem néhány idézetet, hogy kitűnjön, mások is használják az emberi halálra az "elpusztul" kifejezést:

Elpusztul az ember, teste porrá lesz ismét, felebarátaitbefogadja a föld (Chester Beatty IV. papirusz)

A szén körútja a természetben Oxigéntôl mentes légkörben nemcsak a tûz alszik el, de elpusztul, megfullad az ember, az állat...

élelmezési válság háborúkhoz, éhínséghez, járványokhoz vezet, amelyekben sok ember elpusztul (Élet és Tudomány)

Sulinet - A komodói sárkány Egy-két nap és megharapott állat vagy ember elpusztul vérfertőzésben

Szólás szabadsága ZM: Nézze, ha valaki 1930-ban azt mondja, hogy 10 év múlva itt egy világháború következik be, amelyben 50 millió ember elpusztul, arra azt mondjuk, ...
Lettre, 2001 tél, 43. szám A Sinistrában minden ember elpusztul, többnyire fura, nemegyszer kegyetlen módon.


KÉT SZÍVÜNK MINT KÉT GYERTYATARTÓ FÉNYLIK EGYMÁS MELLETT Azt fogjátok kérdezni: Vajon minden ember elpusztul, a jók a rosszakkal együtt?

Fan Csen: A lélek halandóságáról (Tőkei Ferenc ford.) De hogy az ember elpusztul és kísértetté válik, a kísértet elpusztul és emberré válik, ezt én csak nem tudom megérteni.

[www.terrorhaza.hu] A lélegzés hörgéssé változik, kínzó fulladás tünetei lépnek fel, az öntudat lassan kihagy és az ember elpusztul, mintha megfojtották volna."

JELENKOR - IRODALMI ÉS MŰVÉSZETI FOLYÓIRAT Jobb a háború, amibe az ember elpusztul, belehal, mint ez a posványos béke, amelybe belefulladunk.

Magyar Szemle XII. 3- 4. S itt nincs helye a mérlegelésnek: ahol több százezer ártatlan ember elpusztul, ott a mérleg csak negatív lehet!

Nimród Kalendárium - Január Nincs ránézve megnyugtatóbb látvány, mint az ember pusztulása. Egyetlen igazság a földön, ha egy ember elpusztul.

Magyarország.hu - Párbeszéd "Egy ember hamarabb elpusztul a teljes alváshiánytól, mint az éhségtől.

A Baár Madas Református Gimnázium honlapja - Évkönyveink Ám a figyelmetlen ember elpusztul.

Transindex -- City-Zen -- Imola Nehogy azt hidd, hogy nekem tetszik, hogy néha elpusztul hetvenezer ember, de ez benne van a pakliban.

::::::::: Zöld Fiatalok ::::::::: Az ember vagy megtanul e korlátozott források határain belül élni, ezekkel bölcsen gazdálkodni, vagy elpusztul.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések