hétfő, október 13, 2014

A dolgos Fidesz

Vajon a Fidesz központi bizottságában pár hónapja országos érvényű döntés született, miszerint “ezentúl - de a választásig föltétlenül - mindent, amit lehet, legalább kétszer adunk át”? Mert ugye a nép annyira hülye, hogy azt hiszi, hogy két dolog lesz itten átadva… És a sok átadás bizonyíték arra, hogy milyen dolgos a Fidesz. Vagy nem tudni, mi lehet a gondolat.  
Tény:  a Várkert bazár többlépcsős átadása után a VII. kerületben a zsinagóga mellett fölállított, a gettóra emlékeztető falat fölavatták, aztán hamar letakarták, merthogy még nincs kész. Vagyis lesz még egy avatás.
Ami igazi talány: hogyan merték erre meghívni a zsidókat és az amerikai ügyvivőt? Az még csak érthető, hogy Vattamány Zsolt Fideszes polgármester kampányeseményén Tarlós István főpolgármester megjelenik. De hogyan került oda Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete és André Goodfriend, az USA budapesti külképviseletének ideiglenes ügyvivője?
Vajon megmondták nekik, hogy félkész dologról, választási képmutatásról van szó? És kérték, hogy szíveskedjenek segíteni ebben az ártatlan kis választási csalafintaságban?
Azt biztosan nem tették hozzá, hogy azon a környéken sok zsidó lakik - nagyon öregek, egykori gettórabok is, akik nem veszik észre az átverést, és immár boldogan szavaznak a derék Vattamány Zsolt polgármesterre.
Legalább a feltűnően ravasz Tarlós Istvánnak eszébe juthatott volna, hogy a zsidók esetleg újabb provokációnak tekintik ezt az avatást - az utóbbi hónapokban bebizonyosdott, hogy eléggé rosszul esik nekik, ha az emlékezet kiemelt évében köztéri műtárgyakkal provokálják őket. De  hogy erre a színjátékra miért kell mindjárt az izraeli nagykövetet ráhívni, az teljes talány. Megmutatjuk nekik? Az sem valószínű, hogy az amerikai ügyvivő jelentése után közelebb jutunk ahhoz az áhított pillanathoz, amikor meghívó érkezik Orbán Viktor címére magától Obamától.
Bár talán mégis csak arról van szó, hogy a munkaalapú illiberális társadalom még nem igazán működik - legalábbis a dolog munka része ott tart, mint a szintén illiberális szocializmus idején. A jó munkához idő kell, és az nem mindig alkalmazkodik a választásokhoz.

(Népzava 1410206)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések