szerda, augusztus 20, 2014

Koszlott vidék

Pár napja azt követeltem a pártoktól, és a leendő jelöltektől, hogy legyenek programok, és ezen túl ne is szavazzunk olyanra, akinek nincs ilyen. Valaki erre azt kérdezte, hogy mit tanácsolnék Tarlós Istvánnak, és mit Falus Ferencnek: mi legyen a programjukban? Tarlós úrnak semmit sem tanácsolnék, mert egy csöppet sem szeretném, ha főpolgármester maradna. Erre személyes okom Kertész Ákos barátom megalázása és elüldözése, amelyben oly boldogan vett részt Tarlós úr.
Falus doktornak azt mondanám: ne röstellje programjának egy részét a hivatására építeni. Mert Budapesten szinte higiéniai forradalomra lenne szükség, annyira gyalázatosak az állapotok.
Például szinte nincs olyan nap, amikor a tömegközlekedésben meg tudnám úszni a szinte félelmet keltően büdös emberekkel való találkozást. Annyira elviselhetetlenek szegények, hogy  a jármű másik végébe kell menekülni előlük. Nyilvánvaló, hogy a kezük, a ruhájuk is fertőző lehet. Létre kellene hívni egy szervezetet - vagy bővíteni a mostanit -, amelyik felelős lesz ezekért az emberekért.
Ezek kívül szívesen elkísérem Falus urat néhány kórházba, amelyekben szinte leírhatatlan állapotokat találtam (Néha már azt terveztem: veszek egy gőzborotvát és fölajánlom ingyenes szolgálataimat a húgyszag kiirtásában.)
De nem jobb a helyzet például egynémely uszodák mellékhelyiségeiben, sőt az utcai húgyszag dolgában sem.

Tiszta, bűztelen Budapestet! Ezt ajánlanám alap-program gyanánt Falus doktornak. Arra az időre, amikor már eltakarította Tarlós úr politikai koszlottságának illatát.

1 megjegyzés:

Kaszandrosz írta...

,,Létre kellene hívni egy szervezetet - vagy bővíteni a mostanit -, amelyik felelős lesz ezekért az emberekért." Elméletileg már létzik. Úgy hívják, hogy állam. Ergo nem kéne Tartósnál megállni. Sőt Orbánnál sem. Az egész társadalmat kéne megváltoztatni, hogy a közjó és ne a haveri jó legyen az egyetlen szempont a zemberekre vonatkozó döntéseknél.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések