péntek, május 16, 2014

Halálbiznisz


Tartalmas napok várnak ránk az EP-választási lélekvásár hátralévő napjaira: a halálbizniszbe beszállt a vicces nevű SMS párt - vagyis Seres Mária Szövetségei.
Seres Mária főbaj gyanánt fölismerte, és hangoztatja is - nyilván ez verbális harcálláspont -, hogy az ország uniós tagsága csöppnyi korlátot jelent abban, hogy a halálbüntetésről népszavazást lehessen tartani.
Az ennél azért eddig okosabbnak és tisztességesebbnek tűnő asszony azt hozza föl, hogy a párt listavazetője - Tóth Tamás - az ügyben már összegyűjtött 160 ezer aláírást, de a politikusok ezt semmibe vették. Tehát nem arról van szó, hogy Seres Mária most, hirtelen megvilágosodott. Hatásvadászattal próbálkozik, noha pontosan tudja, hogy bár a magyarok egy népszvazáson a halált választanák - sokan a nyilvános kínzást is, ha megkérdeznék őket -, Európában soha többé nem lesz halálbüntetés. Ha igen, akkor az nem Európa lesz. Mégis éppen az EU képviselőinek választási kampányában próbál az ember legalja ösztöneit használni. Hogy aztán széttárhassa a kezecskéit: a politikusok… ugye. Ez ugyanaz a recept, mint amit a Jobbik már ki tudja, mióta használ. Ráadásul Seres Mária a Jobbiktól eltanult cinizmussal kijelenti, hogy “az emberi élet és az emberi méltóság védelme áll a kampányának középpontjában.”
Persze, szinte mindannyian szívesen vernénk agyon olyan embereket, akik mondjuk élve temetnek el a kisfiút. Képzelődünk is, hogy öregek gyilkosainak milyen kínokat okoznánk. Arról nem is beszélve, amikor az utcán képzelődünk: a “hazaárulók” milyen szépen rángatóznának a lámpavason!
Ám egynémely államok vezetői meggyőződtek arról, hogy minden száz kivégzés után legalább háromról később kiderül, hogy a kivégzett embert valaki más helyett ölték meg. Ha most egyéb állam- és jogfilozófiai, valamint vallási nézetekre nem térünk ki, ez is elég érv a halálbüntetés ellen. Nem lehet, hogy az állam annak biztos tudatában sorozatgyilkoljon, hogy ártalanok is áldozatok lesznek.

Szeretném, ha Seres Mária pártja egyetlen mandátumot se kapna. Hátha megtanulnák a politikusok, hogy mélysunyi eszközöket akkor se vethetünk be egy kampányban, ha ezt sunyiságversenyben tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések