kedd, március 04, 2014

Az ember ember?

Gyurcsány Ferenc elsutyorogta egy zártkörű találkozón, hogy ha pártja bejut a parlamentbe, akkor kiáll olyan emberi jogokért, mint a melegek jogai. Ezt se a nyilvánosságnak szánta, de Hosszúfül megint ott volt.
Csak jelzem: Gyurcsány eddig is kiállt: jómagam vonultam már vele együtt melegfelvonuláson.
Nagy a riadalom. Jobboldalon: “nahát, tessék, ott a rohadt liberális”. Baloldalon: választási kampányban nem kellene elijeszteni “az ingadozó középparasztokat”,akik Magyarországon közismerten homofóbok.
A jobboldal tévedése az, hogy a liberális szitokszó nem elég a minősítéshez, mert például én konzervatív módon ragaszkodom ahhoz, hogy amennyiben a homoszexuális embert embernek tekintjük, akkor ugyanogyan jogok járnak neki, mint az embereknek általában. Úgy nem lehet az emberek között válogatni, hogy a te viselkedésed tetszik, akkor neked vannak jogaid, a tiéd meg nem, tehát neked nincsenek. És mindegy milyen viselkedésről van szó. Még a gyűlölködés igazán extrém módját mutató gyilkos is házasodhat, a meleg, a leszbikus az maradjon pártában.
Ami a baloldal aggodalmát illeti: tulajdonképpen választási kampányban fontos dologról nem szabad beszélni, sőt semmiről, mert hátha ott hallgatózik Hosszúfül, meg a szavakat hírtévés módra fölerősítő szakmai gazember. Mindegy mit csinálunk, a szóvivők mindenre kaphatók.
Ja, és még valami: bal és jobboldalon általános az aggódás amiatt, hogy ha megendedik az egynemű pároknak az örökbefogadást, akkor a minta alapján a gyerekek homoszexuálisok lesznek. Ha ez így lenne, a családban élő hetero pároknak nem lenne meleg vagy leszbikus gyerekük. Pedig van. Igen nagy számban. Vagy talán az ilyeneket beszélők meleg környezetben vélhetően elmelegednének?
Egyébként meg mindegy: lehet most a kampányban nem beszélni erről, de nem nehéz megjósolni: tíz év múlva Magyarországon házasodhatnak és teljes életet élhetnek majd a melegek. Ez azért világtendencia, mert egyre több ember ismeri föl, hogy az emberi jogok emberektől való megtagdása előbb-utóbb körbeér, és őket is nyakon szúrja. 
Arról nem is beszélve, hogy egyre több a tisztességes ember, Akkor is, ha így, választások előtt a nagy idegességben ez nem mindig látszik.

3 megjegyzés:

Kaszandrosz írta...

,,egyre több a tisztességes ember". Egyre több, de egyrészt még mindig kevés, másrészt nem ők hozzák a döntéseket. S lehet, hogy a választások előtt csak a szép éa jó dolgokról illik beszélni, de akkor újra a hazugság irányítja az életünket. Jó lenne már akármelyik párt szájából is az igazat hallani, nem csak a valódit. Bibó szerint demokratának lenni annyi, mint nem félni. Ha mi rettegünk a kényesnek ítélt témáktól, akkor mik is vagyunk?

Névtelen írta...

úgyis nemsokára megdöglesz , vén buzi

Ildikó írta...

Kedves Iván!

Nagyon örülök, hogy egyre gyakrabban ír a blogba!
Ugye, ez azt jelenti, hogy jól van?
Remélem,hogy meggyógyul és még sokáig itt lesz!
Ismeretlenül is szeretettel:Ildikó

Ui: Gyermekem kicsi korában leukémiás volt, most 20 éves és egészséges. Tudom, mivel jár egy ilyen súlyos betegség. Ne adja fel!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések