vasárnap, január 06, 2013

Turbóbayer



A közeli napokban vélhetően emberek tízezrei olvassák majd Bayer Zsolt legújabb írását, amelyben ilyeneket hord össze: “A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön.” - nem is folytatom az idézést.  
Máris elindult a petíciózás, hogy Bayert zárja ki a Facebook, például.
Teljesen nyilvánvaló, hogy egy hibbant emberről van szó, aki beleesett saját szerepcsapdájába: egyre durvábbakat kell üzenni, mert különben ki figyel rá. Hívei és a lap olvasói ezt várják tőle. Ez tendencia az egyre eljobbikosodóbb jobboldali sajtóban: a náci párt is csak úgy tud figyelmet hozni, ha minden alkalmat kihasznál a cigányozásra, és nem is tehet mást, mint turbózgat. Még egy kicsi, még egy kicsi... akkor is, ha már magára nézve is kínos és nevetséges amit művel.
Vélhetően sokezer ember elé jut majd el az a hír is - Bayer szerepére utalva -, amit a Magyar Narancs tett közzé: “A ruandai törvényszék 2003. december 3-i ítéletében népirtás bűnében marasztalt el három ruandai férfit, három sajtómunkást. (...) a nürnbergi törvényszék által a főbűnösök perében hozott ítélet óta ilyesmire nem volt nemzetközi példa.”
Nyilván sokezer embernek eszébe jut, hogy mi lesz, ha egy újabb borzalmas késelési ügyből valamilyen gyilkossággal végződő megtorlást tud kicsalogatni Bayer és a Jobbik. (Már azt sem értettem, hogy a cigánygyilkosság-sorozat vizsgálatánál ezt a szálat miért nem tárta föl az ügyészség.)
De mielőtt Bayer ámokordibálására koncentrálnánk, jó lenne, ha senki nem feledkezne meg arról, hogy ilyen szövegek csak akkor jelenhetnek meg egy újságban - a Fidesz-közeli, békemenetes Magyar Hírlapban -, ha azt a főszerkesztő, vagy ügyeletes helyettesei, és persze a rovatvezető engedélyezik. (Nem is beszélve a köztudottan kézivezérlő tulajdonos, Széles Gábor felelősségéről.)
Az nem lehet, hogy ennyi ember egyszerre hibbanjon bele a turbós óriásmondás kényszerébe.

 .

1 megjegyzés:

SVAB írta...

Na, most akkó` mi lesz IVÁN ??
A Jobbikkal karöltve levadásszuk ezt a posztkomcsi agitpropos
déligyümölcspatkányt ????

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések