péntek, augusztus 03, 2012

Méltatlan és szánalmas

Novák előd Végh István képén

Mekkora pofátlanság kell ahhoz, hogy a Jobbik a cigány holokauszt napjára időzítse azt a javaslatát, hogy ezentúl be kellene jegyezni a bűnözők etnikai hovatartozását?  Mindezt a rendszerváltás ideje óta leggusztustalanabb rasszista botrány idején, amikor a szánnivaló Szegedi Csanádról, a szánnivaló náci párt alelnökéről kiderült, hogy kissé nagyonis zsidócska, és megpróbálta megvesztegetni leleplezőjét, amiért távoznia kellett a Jobbikból. Ugyanő az, aki pár éve azzal a vélekedéssel állt elő, miszerint a cigányság a zsidók biológiai fegyvere. Nagyjából az lett volna  a legalkalmasabb pillanat a Jobbik betiltására, amit a gyáva szocialisták és szabad demokraták nem mertek megtenni. 
Szegedi Csanád viszont marad az Európai Parlamentben, ahonnan - a HVG leleplezése nyomán okkal föltételezhetjük - ezután is csorgathatja a pénzt például Novák Elődnek a magyarországi frakcióvezetőnek, aki egyéb nyegleségei mellett az EU-zárszló elégetésével tette magát nevetségessé. Novák szerinte “klasszikus munkabérként” kapott 3500 eurót Szegeditől. De jutott az asszisztensi keretből olyanoknak is, akik - bár tagadják, hogy a Jobbik választási kampányában médiapartnerként föltüntetett kuruc.infohohoz közük lenne - mégiscsak kénytelenek elviselni magukon ezt a mocskos pecsétet. Ilyen például Kürk Roland és Molnár Balázs, akik euróezrekért asszisztáltak.
Úgy néz ki, hogy a magyar antifasiszták egyetlen reménysége, a Fidesz fölismerte, hogy addig kell rúgni a botrányokba kicsit beleroggyant Jobbikot, amíg megint föl nem fújja magát, például az ízlésesen időzített bűnözési etniakai szemétséggel. Erre utal a Magyar Nemzet kiváló kérdése, amelyet Tompos Ádám írásában olvastam. Mirkóczki Ádámtól, a törvényjavaslótól azt kérték, hogy legyen kedves abba a hét rasszba besorolni a jobbikos képviselőket, amelybe a bűnözőket soroltatnák majd a nyilvántartásban. Mirkóczki méltatlannak és undorítónak nevezte a kitűnő kérdést.
Méltó és undorító mindaz, ami a Jobbikról az utóbbi hetekben kiderült. Méltó és helyénvaló lenne az a bizonyos két pofon, amit Orbán a gárdának, vagyis nekik ígért. Jó lenne, ha a Fidesz csakugyan belátná, hogy még ezeknél is szánalmasabb, aki mutyizgat velük.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések