kedd, március 20, 2012

Kár, kár!

A kiskegyed.hu képe
Karácsonyi ajándék gyanánt fogadta el az állandóan “fogyik a magyart” rikkantó, mélységesen családbarát országgyűlés, hogy a bölcsődékben az étkezési térítési díjon felül a gondozásért is pénzt szedhessen a fenntartó. Ez az egy főre eső jövedelem 25 százaléka is lehet.
Olvasom, hogy a nagyobb városok és megyeszékhelyek vezetőinek negyven százaléka úgy döntött: be kell fizetni a szülőknek a gyerekenként akár havi húszezer forintba kerülő hozzájárulást. 
A héten kétféle szülőkorú emberrel találkoztam. Három ismerősöm jelentette be, hogy külföldön próbál szerencsét. Gyerekük nincs.
Négy olyan fiatallal találkoztam, akik kétségbe vannak esve a bölcsőde miatt. A képlet mindenhol a következő: az anyának dolgozni kell, mert az apa vagy munkanélküli, vagy nem keres eleget ahhoz, hogy eltartsa a családot. Térítési díjra nem jut.
Az előbbieknek nem lesz gyerekük Magyarországon, az utóbbiaknak nem lesz több gyerekük. Az utóbbiak azt mondják: illett volna úgy rendelkezni, hogy mondjuk három év múlva lépjen életbe a bölcsődei sarc, mert akkor meggondolhatták volna, hogy vállalnak-e gyereket. A jogbiztonság miatt. Ami persze teljesen ismeretlen Magyarországon.
Kár, kár, kár! Nem azért, mert nem lesz elég katonánk, meg nyugdíjtermelőnk. Csak olyan üres lesz az ország.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések