csütörtök, december 15, 2011

Ördögűzőt!

Pápai Gábor képe (Népszava)
Talán mégiscsak érdemes tiltakozni, aláírni, éhségsztrájkolni, tüntetni ebben az országban. Talán erre utal, hogy Tarlós Csurkát tanácsolta ki az Új- vagy nemsokára mit tudom én milyen nevű - Színházból náci dumák miatt, és a Lomnici-ügy, vagyis közönséges hamisítás miatt leváltották az MTI Hírcentrumának igazgatóját és felmentették az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének vezetőjét. 
Dörner György nem sértődött meg, sőt hetykén kijelentette, hogy eddig sem gondolt Csurka alkalmazására, sőt ő maga is pusztán szellemi jelenlétnek tekintette intendánsi szerepét.
Ügyes, hogy Élő Gáborral vitették el a balhét, úgy tűnik, Papp Dániel viszont félkegyelmet kapott: maradhat, bár azt nem csinálhatja, amiben eddig a legkártékonyabb volt. Talán akkora szolgálatot tett annak idején Orbánnak Cohn Bendit-ügyben, hogy nem lehetett csak úgy kirúgni.
Éppen úgy, ahogy Dörner megkérésével, mint a dilettáns manipulátorok leváltásával valamit jelezni akart a hatalom. Talán azt, hogy akik ennyire hülyék, azoknak nem lehet posztjuk az újjászervezett Magyarországon. Aki önfeledten zsidózgat akkor is, amikor már egyszer megintették, az legalábbis hivatalosan ne legyen élember egy színházban. Akik annyira amatőrök, hogy lebuknak, azok vigyék el a balhét.
Persze a kulcsszó a “szellem”. Dörner megmondta. Legföljebb nem intendáns lesz Csurka, csak szellemi vezető. Ha be se tenné a lábát a színházba, akkor is az lenne persze, mert szétpetézte Dörner agyát, mint a magyar újnácizmus atyuskája. Hogy aztán a MTI-nél meg a Médiaszolgáltatás-izénél változik-e a szellemiség azon kívül, hogy új parancs jön, miszerint ügyesebben hazudozzatok és manipuláljatok, nem tudni. Bár aligha, hiszen ezeknek a forradalmi intézményeknek az a médiatörvény a létalapjuk, aminek a szelleme csupán hordozó gyanánt használta Élő Gábor és Papp Dániel testét. Demokrácia akkor lesz megint, ha a kísértés lehetőségét is kiirtjuk.
Addig is célszerű, ha az éhségsztrájkolók keresnek maguk helyett valami becsületes fölszentelt, ördögűzésben is jártas plébánost vagy legalább egyházfit, a színháziak pedig valami népi szelleműzőset játszanak a - még - Új Színház előtt.


 .

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A lényeg az előző bejegyzésben van: "De legalább megint reped egy jó nagyot a hatalom maszkja."
Hát, most jó nagyot fog repedni! A Lomnici ügyben beismerik, hogy hülyén, amatőr módon próbáltak hazudni. Abból már jól nem jönnek ki, akit figyelmeztetésben részesítettek tegnap, mint felelőst, arról ma nem is beszéltek! Láthatóan kapkodnak, hazudoznak, improvizálnak! Az Új Szinháznál is beismerte Tarlós, hogy egy nácinak szavazott bizalmat, csak az sajnos nem bírt a vérével, legalább a premierig.
Nyílván pártszócső marad az MTV, és az Új Színház sem lesz egy kúltúrális drágakő, de ezekben az intézményekben lesz egyfajta zavar, bizonytalanság, hogy mikor kerül újra porszem a gépezetbe! Talán ezek az események némi féket adnak az önelégült nyomulásnak
LB

Bedő István írta...

Iván, egy szó kivételével mindenben igazad van.
Ezt írod: "Addig is célszerű, ha az éhségsztrájkolók keresnek maguk helyett valami becsületes fölszentelt, ördögűzésben is jártas plébánost vagy legalább egyházfit, a színháziak pedig valami népi szelleműzőset játszanak a - még - Új Színház előtt."
Az egyházfi - te is tudod - civil ember, polgári személy, semmit nem tehet. Takarít, harangoz, szobafest, gyorsgépír - de nem egyházi személy, nem űzhet ördögöt.
Barátsággal: Bedő István

joti írta...

Az ördögűzés nagyszerű ötlet!
Ha sikerrel jár a Paulay Ede utcában, onnan nincs messze a Kossuth tér.
Érdemes lenne arrafelé folytatni.

Andrassew Iván írta...

István, igazad van, de nem véletlenül írtam. Találkoztam ugyanis - igaz, vagy negyven éve - ördögűzéssel is foglalkozó egyházkörnyéki személlyel. Nem volt amatőr, a plébános is tudott nagy szükségletet kielégítő munkájáról. (Azt nem tudom, hogy mennyire volt hatásos. Lehet persze, hogy a dolog azzal függött össze, hogy a plébános akkoriban nem mert űzni.) Szerzetessel is találkoztam, aki végzett ördögűzést. Ördögöt egyébként te is űzhetsz. Én néha próbálkozom, de még magamból sem sikerül kiutálni.

kelgyo írta...

Joti: egy baj van, kevesen gondoljuk még ezt. Egyszer talán faltörő kos lesz a birkákból. De az már nagy baj lesz. :(

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések