csütörtök, szeptember 16, 2010

Apróbetű

Eredetileg úgy volt, hogy a "nyuggerek" - Kubatov Gábor Fidesz pártigazgató szíves szóhasználatával - Orbán Viktor miniszterelnöktől kapnak egy levelet, amelyben érdeklődik, a gondolataikra, a javaslataikra kíváncsi. Mert ugye, szereti őket, ami természetes és nagyon emberi dolog.  El is várjuk egy miniszterelnöktől a fiúi, ám mégis atyaian óvó tekintetet. Ebből az lett, hogy valóban miniszterelnökként szólítja meg őket, olyan kérdésekre kell válaszolni, amelyekre csak igent lehet beikszelni, mert ugye melyik az a bolond nyugger, aki nem szeretne több nyugdíjat, gondoskodást, és melyik az a gonosz, amelyik ellenezné a családok támogatását. (Bár az nekem teljesen talányos, hogy az “oktatás színvonalának emelése” című választhatóságot azért tették-e be, mert komolyan gondolják, hogy az iskolákban csekély számban található öregeket ez valóban rettenetesen izgatja, vagy azért, mert kellett egy kérdés, hogy jobban nézzen ki a papír.) 
Mindezzel nem is lenne baj, ha a miniszterelnökként föltett kérdésre adott válaszok, mondjuk a Fényes Alkony Forradalmi Államtitkárság Nemzeti Együttműködési Főosztályára kerülnének, valami adatbázisba. Mert ugye miért ne konzultálna önfeledten egy ilyen államszerv a szegény öregekkel. De a végén az is kiderül, hogy a nemzeti konzultációs pirosfehérzölden bizalomkeltő logoval lepecsételt, címes, telefonszámos kérdőívek nem az államhoz, hanem a Fidesz adatbázisába kerülnek. Ezt meg onnan tudjuk meg, hogy egy igen pofátlanul apróbetűs részben a rögzítésre engedélyt kér a Fidesz. Az a Fidesz, amelyik amúgy sokszor gúnyolta - az össznéppel egy karban - a bankokat és a gonosz kereskedőket azért, mert éppen ezekbe az apróbetűs szövegekbe rejtik el a lényeget. Mármint azt, ami az ügyfélnek lesz egyszer majd kellemetlen.
A választások előtt Kubatov Gábor pártigazgató lebukott, mert egy hangfelvételen arról az adatbázisról hencegett, amelyikből pontosan tudják, ki a nyugger és ki a komcsi. Akkor csak azért úszta meg a nyomozást, mert az ügyészség a saját önvallomását nem találta elegendőnek az alapos gyanúsításra. Az állampárt vezetői vérszemet is kaptak: ezért születhetett meg ez a teljesen gátlástalan nyugger-adatgyűjtő üzenet. Már csak az a kérdés, mikor kapnak apróbetűs levélkét a komcsik.
(A képen Kubatov Gábor látható)

.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

A nyugger kifejezés nagyon (nagyin) alkalmas pollerezésre, de ezt nem kubatov találta ki, mi már köbö két éve használjuk, és a netről vettük.

Thomas

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések