szombat, október 06, 2007

A Varga-trükk

Ebben a betegesen hitvány, a saját csapdáiba szorult politikai életben már csak a humor gyógyító erejében bízhatunk.
A jó tréfa nem csak szellemes, hanem váratlan is: kicsit ijedtünkben nevetünk, noha nincs valódi fenyegetés. Kivéve akkor, amikor halálraröhögjük magunkat.
Történt, hogy Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, odanyilatkozott Döge polgármesterének ügyében. Na most, Varga Mihálytól minden elvárható, csak a tréfálkozás nem. Nem tehet róla, Áder János méltó utóda, olyan, mint egy nagyon sértődött, az életbe beleszigorodott keszeg, az ember már azon is csodálkozik, ha hang jön ki a száján. Ha jön, az rendszerint elképesztően savanyú demagógia, de erről se tehet, hiszen aki a Fideszben lakik, az ilyenné lesz.
De mindig éreztem, a szemén látszott, hogy benne mélyen mégiscsak lehet valami hajlam a tréfálkozásra. És most előjött belőle, amit akkor is értékelni kell, ha kínjában küzdötte ki magából a gyöngyöt.
Azt mondta ugyanis, hogy a fideszes támogatással polgármesterré lett dögei ember korrupciós ügye szocialista pénzlenyúlás, mert ilyesmit, mint amit V. F. tett, csak baloldaliak követnek el.
Ezzel egy csapásra elintézett mindent. Ha a jövőben fideszes ember korrupcióba, pénzlenyúlásba keveredik, vagy kiderül, hogy ilyesmi netán például az Orbán-Torgyán kormány idején is előfordult, még csak gondolkodnunk sem kell: máris kész a válasz: lássad, mint Döge!
Egyébként már megint Gyurcsány hibázott: amikor a Zuschlag-ügy kipattant, azonnal azt kellett volna kiáltani, hogy Zuschlag beszivárgott Fidesz-ügynök, amire az is bizonyíték, hogy a Fidesz-kormány idején is csikart ki pénzeket. A röhögéstől elfelejtettük volna megkérdezni, hogy ez netán a konszenzusos közös pénzlenyúlás rendjében történhetett? Ez a Fidesznek is jól jött volna. Bár szegényebbek lennénk egy Varga-trükkel.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések