szerda, augusztus 15, 2007

Rikoltás


Ámulattal olvasom a polgári napilap interjúját a Magyar Gárda nemző lelkével. Az ámulatom oka az, hogy eddig nem tudtam: a magyar jobboldal ennyire védtelen a saját hülyeségével szemben. Egy magát polgári értékeket őrzőnek mondó újság készítői nem veszik észre, hogy hol a határ. Hacsak nem éppen azon kapjuk a magyar jobboldalt, hogy nincs határ, egy a zászló, egy a jelszó, egy a gárda.
Megtudom, hogy jól behatárolható körökből félelmet és nácizmust "rikoltó" tiltakozások vannak szerte az országban. Ennyi talán elég is. Akkor rikoltsunk világosat: ha egy folyamatosan, kényszeresen zsidózó, buzizó - ezek Dunába lövetését utcán skandáló - cigányozó, nyilas zászlót lengető párt olyan alakulatokat hoz létre, amelyek tagjai lőkiképzést kapnak, és ráadásul olyan egyenruhát viselnek, amelyik hasonlít a világtörténelem legmocskosabb eszméjét megtestesítők egyenruhájára, akkor nem is beszélhetünk másról, mint fasizmusról.
Azok az emberek, akik ezt ránk szabadítják, nem valódi fasiszták, hanem megélhetési nyilasok. Időben észrevették, hogy mekkora üzlet van a magyar társadalom mintegy ötödét-tizedét kitevő teljesen sötét erőben. Ez egy rendkívül buta, a saját tehetségtelensége és lustasága miatt folyamatosan kisebbrendűségi komplexusokkal küszködő, azt az egész magyarságra kivetítő, mindig másokra mutogató, szinte bármire kapható réteg. El kell látni őket könyvekkel, filmekkel, zászlókkal, párttal, a legbetegesebbeket egyenruhákkal. Ez kitűnő üzlet. Ehhez kell a Magyar Gárda is. Für Lajos védnökségével - hogy ügyesen belekeverjék az egész jobboldalt.
Akár azt gondolhatnánk, hogy ennek nincs jelentősége, hiszen eddig is masírozgattak itt néha nyilvánvalóan beteges külsejű ifjak. Kinek ártottak? Röhögtünk rajtuk, undorodtunk tőlük. Most majd újabb fegyverre és egyenruhára gerjedő szerencsétlenek is vonulgatnak.
Itt arról van szó, hogy a legnagyobb ellenzéki párt kis mutyiszövetségese alakít a fasisztákéra erősen emlékeztető vérmeskedő alakulatot.
Aki a fasisztákra emlékeztet, az arra is, hogy a fasizmus a világ leggyilkosabb ideológiája. Sőt, lényegében semmi másról nem szól, mint mások kipusztításáról. Hangsúlyozom: nem kirekesztésben, elszigetelésben, hanem "végső megoldásban", gyilkolásban. Nem jó, ha ezek lőni tanulnak.
Aki mindezzel akár csak tűhegynyi közösséget vállal az vagy teljesen hülye, vagy politikai bűnöző.
Ezért rikoltozunk, ha mindhiába is.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések