csütörtök, március 23, 2006

Exkluzív sztori

Nézegetem a bulvárújság címlapját: veres betűkkel, de akkorákkal, mintha plakáton lennének, azt közli a világgal, hogy A CÉLPONT: ORBÁNÉK
Alatta egy gyönyörű család, célkeresztben. Egy szép asszony, az anyaság minden gesztusával, két csodálatos gyerekkel. Háttérben az apa, akinek megjelenésén ugyan kicsit ront a tarajos sül frizura, valamint az, hogy gyaníthatóan utólag emelték a képbe, ám homlokának ráncai, a mélységekbe merengő sorsos tekintete, valamint a szinte antallos, nyugodt erős kéztartással, nyilván egy félelem nélküli Magyarországról gondolkodók módjára, a rémültek gesztusával a szája elé emelt keze zseniálissá teszi a kompozíciót.Oldalt írógépes - vagyis névtelen leveles - betűtípussal szedett szöveg: „a kölykeiteket elraboljuk, le fogjuk darálni és kutyatápot csinálunk belőlük”. Valamint az, hogy „Exkluzív sztorink a 2. oldalon.” Ott Orbán Viktor nyilatkozik: „Elsősorban családapa vagyok, s csak másodsorban politikus.” Ma már azt is megtudtuk, hogy nem Orbán küldte el a levelet a Blikknek.Nem kétlem, hogy az Orbán és családja kap ilyen levelet, sokat. Ezt onnan gondolom, hogy bár porszem vagyok hozzá képest, jómagam is kapok, eleget. Lehet, hogy felelőtlen vagyok, rossz családapa, de nem szaladok sem őrezredhez, se máshova. Kidobom ezeket, oda, ahova valók.
Ami kicsit taszít, az az, hogy ez megjelenik. Különös tekintettel arra, amit a Hírszerzőben olvastam az interneten: „Hetente többször is megkeresi a Színes Bulvár és a Blikk szerkesztőségét a Fidesz kommunikációs stábja, és tippeket ad az újságíróknak Orbán Viktor programjaival kapcsolatban annak érdekében, hogy minél több, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét pozitív színben feltüntető fotó, tudósítás jelenjen meg az említett lapokban.” (Csak a rend kedvéért: „A Miniszterelnöki Hivatal szintén kapcsolatban áll a bulvárlapokkal, bár ez információink szerint korántsem olyan intenzív.”)
Ha Orbánt egy benzinkút vécéjében mutatják borotválkozás közben, az érdekel engem is. Ha Gyurcsányt futkosás közben, azt se bánom. De a gyerekeket ki kellene hagyni. Pláne kutyatápos összefüggésben. Annál is inkább, mert ha ez a levél valódi, akkor valódi elmebeteg írta. Egy veszedelmes őrült számára a sokszázezer példányos megjelenés, pláne hogy az „exkluzív” cikkben az van, hogy komolyan veszik, olyan, mint amikor a zsaroló kívánságait teljesítik. Nem kellene. Mert beindulhat.Az erőszakkal és a gyerekekkel való manipulálás, üzletelés, példányszámtornászás maga is baljós agresszió. Ha nem is akkora, mint az, amivel a levél fenyeget. Babonából se tenném.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések