Hócipő (minden, amit a szerkesztőségbe küldtem)2012 11.Se Horthynak, se Kádárnak

Mostanában a szélsőjobboldali ismerőseim rendszeresen hívogatnak telefonon. Nem fenyegetnek vagy ilyesmi, hanem beszélgetni akarnak. Örülök ennek, mert végülis ez lenne a lényege annak, hogy valami emberfélék vagyunk. Megbeszélni a dolgokat. Ennyi.
A múlt héten aziránt érdeklődtek, hogy mi a bajunk ezzel a Horthyval, miért ez a nagy cirkusz a szoborállítás miatt.
Mondhatnám ilyenkor azt is, hogy gyerekkoromban belém ivódott: Horthyt utálni kell. De nem ám valami kommunista rokonom nyomta ezt a lelkembe, hanem a nagyapám, aki Horthy idejében, a második világháborúban főhadnagy volt. A sógora, a nagyanyám testvére is - ő meg százados. A nagyapám csak az erdélyi bevonulásban vett részt, megúszta, de Józsi bácsi soha nem jött vissza a Don kanyarulatából. Az utolsó hír az volt róla, hogy majdnem agyonlőtt egy orvost, aki nem volt hajlandó egy munkaszolgálatos elgennyesedett sérülését kezelni. 
A nagyapám, aki nevelt, azt mondta, amikor Horthyról érdeklődtem, hogy nem volt úriember. Miért? Egyrészt tetoválva volt. Ezt ma nyilván kevesen értik, de akkoriban a legnagyobb tahóságnak számított a tetovált bőr. Másrészt azt hozta föl, hogy amikor a fiát elrabolták, nem mondott le. Vagy nem lőtte magát főbe. Mert bezzeg Sztálin, amikor elkapták a fiát, és magas rangú cserét ajánlottak a németek, a derék generalisszimusz állítólag azt mondta, hogy “közkatonát tábornokra nem cserélünk”.
Nem a nagyapámra hivatkozom, hanem Kádárra. Az most hirtelen nagyon aktuális lesz, mert születésének századik évfordulója van, és Moldova György mondta a beszédet a kirabolt sírnál. Ha nem lenne az évforduló, akkor is egyetértenék a mesterrel abban, hogy Kádár János a magyar történelem egyik legnagyobb formátumú politikusa volt. Bár igen szenvedtem - főleg az unalomtól - a rendszerében, azt el kell ismerni, hogy az adott világtörténelmi körülmények között egy birodalom gyepűvidékén, egy - minden jel szerint évszázadokra - megszállt országban majdnem élhető rendszert tudott létrehozni és fenntartani. A rendszer a közepén és a vége felé inkább tahó volt, mint embertelen - ha mindenáron jellemezni kell. Vagyis tiszta szívvel ki merem jelenteni, hogy Kádár János politikai teljesítménye alapján megérdemelné, hogy utcát, teret nevezzenek el róla, vagy éppen szobrot kapjon.
Mégse támogatnám ezt. Azért, mert országlásának kezdetén, amikor már nyilvánvalóan győzött, a nép behódolt neki, legyilkoltatott több száz embert. Lehet erre azt mondani, hogy így az oroszok meg úgy a kínaiak. Ma már tudjuk, hogy a szovjetek csak szigorúságot, nem kivégzéseket követeltek, a kínaiak meg sokkal messzebb voltak akkoriban, mint mostanában. Biztos akadtak az áldozatai között közönséges bűnözők is. Meg hogy a bíróságok így meg úgy.
Nem lehet megmagyarázni több száz áldozatot. Ezért aztán ne legyen szobra Kádár Jánosnak. Nem csak azért, mert egy teljhatalmú vezető még egy gyarmaton sem mutogathat másokra, hanem azért is, mert a jövő politikusait nem figyelmeztethetjük másképp. Tudniuk kell, hogy aki öl, annak nem járhat dicsőség. 
És akkor én a szélsőjobboldali ismerőseimnek azt mondom, hogy Horthynak személyesen és a rendszerének meg egymillió áldozata volt. Vagyis legalább ezerszer annyi, mint Kádárnak. 
Lehet magyarázni, hogy de a zsidótörvények így, meg úgy, nem is ám ő akarta azokat, meg aztán a háborúba is azért léptünk be, mert a németek, meg a holokauszt idején nem lehetett ellenállni a megszállóknak - dehogynem -, és a Donnál Trianon miatt kellett meghalni és fogságba esni tízezreknek, és igenis utálta Szálasit, és még öregkorában is pofozott nyilast... Ha abszurd és hátborzongató módon a mostani hatalomnak való tisztelgés gyanánt leveszünk kétharmadot, akkor is háromszázszor annyi áldozata volt Horthy politikájának, mint Kádárénak. És akkor még nem számoltuk, hogy az eszelős hadüzeneteivel mekkora anyagi kárt okozott. (Most olvastam, hogy Budapest második világháborús ostroma alatt szinte az Állatkert valamennyi állata elpusztult: 2000-ből csak 15 maradt életben. Nem ám csak a bombázások következtében hullottak el, hanem az éhező emberek megették őket. Néha egy ilyen adat fehérebb fényben mutatja a dolgokat, mint száz visszaemlékezés.)
Szóval ne! Se Horthynak, se Kádárnak. Semmit.
Azt meg szociálpszichológusok elemezhetnék, hogy honnan ez a körbe- és lehugyozós, valami mélyközépkorból előbukkanó szoborállítási és szoborgyalázási hajlam. Hogy parlamenti párt pogromozhat egy Károlyi-szobornál, majd megdöbbentően sunyi kormánypolitika szintjére emelkedhet az eltávolítása. Hogy egy falu azért emel szobrot Horthynak, hogy oda vonzza a turistákat. Hogy azt egy harcos antifasiszta veres festékkel lekenyi. Hogy bosszúból előkerülnek a disznólábak, és pont Raul Wallenberg szobrán, mert a cipős náci megint hentesnél járt. Fura betegség van itt, alighanem. És terjed!
Előre jelzem, hogy ha 2014-ben miniszterelnöknek, netán - Első (vagy Jó) Iván néven - királlyá választanak, azonnal, rendeletileg, aztán alkotmányban is megtiltom, hogy száz éven belül meghalt ember emlékére köztéri szobrot állítsanak, közteret vagy intézményt elnevezzenek. Az ilyesmihez fölnőtt, egészséges nép kell.YES, COMMENT...

Hollóháza kilenc, a világörökség részét képező ófalui részen fekvő ingatlant kapott térítésmentesen a Nógrád megyei önkormányzattól. Polgármesterük, Szabó Csaba fideszes honatya módosítókat javasolt a médiatörvényhez, ám amikor rájött, hogy ezzel tönkreteheti a Klubrádiót visszavonta őket. Párttársa, Menczer Erzsébet nem sokra rá hasonló formában terjesztette be azokat. Ugyanő javasolta, hogy emléknappal emlékezzenek azokra, akiket „1944 őszétől kezdve a kommunista diktatúrában... a Szovjetunióba hurcoltak”. Tévedését az emberi jogi bizottság javította.

Egyenként
Ebben az a legkülönösebb, hogy a polgármester úrnak nyilván fogalma sem volt arról, hogy mi van a törvényben. Az egész rendszer arra épül, hogy ezekkel a visszamenőleges hatályú, a művelt világban hátborzongatóan diktatórikus, ugyanakkor sunyi törvényeket azért terjesztetik be hozzá nem értő képviselőkkel, hogy bűnrészesekké tegyék őket. Olyan ez, mint amikor a terrorista jelöltnek azzal kell bizonyítania rátermettségét, hogy rálő valakire. De ne is legyen kétségük: egyszer majd el kell számolni, egyenként. És nem csak a lelkiismeretükkel.

A Fidesz előzetes regisztrációhoz kötné a választói jog gyakorlását. A párt elnökségi tagja szerint ez intellektuális cenzus lenne: azok járulnának az urnákhoz, akik józan, tudatos megfontolások alapján voksolnak a nemzet jövőjére, „és nem a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok”.

Vad
Ezzel gyakorlatilag az derült ki, hogy az elnökség tagja szerint a legutóbbi választáskor a Fidesz- szavazók többsége a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegekre vevő vadbarom volt. Szerintem túlzott, de  az jól látszik, vadbarom dumákban egyre erősebbek. Ilyen az, amikor a nagy magabiztosság mögött rágja a lelkeket a szorongás.

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere szerint „nem jutnak több ügyhöz, mint a többi település”. Elmondta, hogy „a Viktor olyan, ha a Pápával kell beszélni, akkor a Pápával tárgyal, ha királlyal, akkor a királlyal, ha segédmunkással, akkor a segédmunkással.” „Rossz gyerekek voltunk” – mondta a miniszterelnökről, majd arra is kitért, hogy „Van egy mondás, hogy egy gusztustalan sportág a politika. Hát azt gondolom, hogy az. De van, aki erre született, nem? Hogy politizáljon.” Majd egy kérdésre elmondta, szerinte európai és nemzetközi viszonylatban a magyar futballkultúra magasabb színvonalú, mint a politikai kultúra.

Látszik
Ha a magyar futball kultúra magasabb színvonalú lenne, mint a politika, akkor nem emlékeznék Orbánnak arra a megjegyzésére, miszerint ő az öltözőben tanulta a politizálást. Vagyis nem a pályán. És ez látszik is. Dumcsi, mutyi, bunda játék helyett. Most átült a VIP páholyba. Azt hiszem, az egy csicsás öltöző lehet. Hangulatilag és színvonalilag.

Bűncselekmény hiányában a rendőrség az összes, az úgynevezett „filozófusüggyel” kapcsolatban folyó, gazdasági jellegű nyomozást megszüntette a – értesült a Népszava. Azaz alaptalanul hozta hírbe Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a hazai filozófia jeles képviselőit, akik közül legtöbbet Heller Ágnest és „körét” támadták.

Így
Vajda Mihály megjegyzése a Klubrádióban: nyilván azért nem értesítették őket arról, hogy lezárták a nyomozásokat, mert azok ismeretlen tettesek ellen indultak, így aztán nem volt kit értesíteni.

Lakner Zoltán politológus a 168 Óra egy beszélgetésén elmondta, hogy a választók többsége elfordult a politikától, és ha a média depolitizált hírekkel szolgálja ki a csalódottakat, akkor ez a hangulat nem is fog megváltozni.

Jöhet
Dehogynem! Egyik napról a másikra. A sajtó egyik legfontosabb küldetése az, hogy ez ne következzen be. Hogy kibeszélje és kivitatkozza a feszültségeket. Ha nem működik, akkor jöhet a robbanás. Bármikor.

Horthy faszobrot avattak Kerekiben. Az alpolgármester szerint a község 10%-a helyeselte a többiek nem foglaltak állást. Az idegenforgalom növekedését várják tőle. Az avatáson részt vettek vitézi rendek, goj motorosok, ám néhány nap múlva Dániel Péter ügyvéd leöntötte vörös festékkel. Gyömrőn nem az egész főteret, csak egy részét nevezik el Horthyról. Debrecenben pedig Bölcskei református püspök jelenlétében avattak emléktáblát volt diákjuknak a református kollégium falán.

Miért
Most már legalább nem kell magyarázni, hogy ifjabb Hegedűst miért nem zavarják ki Bölcskei püspök úr egyházából.


Orbán a kádári tradíciók folytatója, mesterien sakkozik a személyekkel a váltásoknál és a tisztségek betöltésénél. – mondja Paul Lendvai a 168 Órában.

Talán
Kivételesen nem értek egyet Lendvai Pállal: mivel egy darabig a sakkszövetséggel szemben laktam, sokszor láttam, amikor Kádár látogatást tett. Beszélgettem olyanokkal, akik értettek hozzá: azt mondták, hogy Kádár jó sakkozó volt. Talán ez látszott a személyzeti politikáján is. Orbánnál viszont azt lehet megfigyelni, hogy csak a saját fészekaljával van kapcsolatban, őket mozgatja, tologatja ide-oda. Képtelen tisztáldozatra, a parasztjaival meg nem foglalkozik. Menekülnek is a kormányból meg a közeléből, ha tehetik. Az lett, hogy már azért nem tud új embereket beemelni a hatalomba, mert nincs aki vállalja arra a rövid időre, ami még hátra van.

ESEMES

Tavaly 42 ezer magyar bevándorlót regisztráltak Németországban. Itthon 554 ezer álláskeresőt tartanak nyilván. Egy felmérés szerint a magyarok 7%-a vándorolna ki, és 16%-uk vállalna tartós külföldi munkát.

Gyakorlatilag az ismerőseim felének a családjában vagy elutazott már valaki, vagy arra készül.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Családbarát Magyarországért Munkacsoportjának terve szerint minél több gyermeket vállal valaki, annál magasabb lenne a nyugdíja. Így egy gyermektelené akár fele is lehet egy háromgyermekesének.

Miért van az, hogy minden diktatúra büntetni akarja a gyerektelenséget?

Egy kimutatás szerint a gazdaságok felső tizedéhez került a tavaly szétosztott agrártámogatások háromnegyede. Az átlag 870 ezer forint, de Csányi, Nyerges és Leisztinger érdekeltségei összesen 10 milliárdot kaptak.

Nekem is van egy 3x2 méteres konyhakertem, a kerítés mellé meg babot vetettem. Lassan bejelentkezem az EU-nál.

Egy jobbikos politikus genetikai vizsgálatot kért, hogy teljesen cigány- és zsidómentes. Az igazolást adó labor részben Benedek Tibor olimpiai bajnok pólósé, aki annyira felháborodott, hogy kiszállt a cégből.

Az a kérdés, hogy hibbanat-génje volt-e a képviselőnek.

A médiatörvény egyik módosítója szerint a médiatanács alkalmazottainak minden jövedelme titkos, azt hatóság sem kérheti, mert ez biztosítja kormánytól való függetlenségüket.

Ezek szerint adózniuk se kell, mert abból kiderülne, mennyit keresnek. Lassan épül az új nemesi osztály.

Az Ernst & Young szerint hazánkban a korrupció Mexikó szintjén van, régiónk országainál is jóval rosszabb a helyzetünk. Senki nem tesz ellene semmit, a vállalatok az államtól várják a megoldást.

Most jöttek rá, hogy évi 1000-2000 milliárd megy magán- és pártzsebekbe? Semmilyen megszorításra nem lenne szükség, ha ezt megszüntetnék.

Egy helyi hívő közösség kezdeményezte, hogy kerüljön ki az ördög Harkány címeréből, pedig a legenda szerint ő fakasztotta a település híres gyógyvizét.

Ez nagyon aranyos, és teljesen igazuk van. Csak nehogy elapadjon a gyógyvíz.

Horthy faszobrát és Tormay Cécile emléktábláját vörös festékkel öntötték le, Wallenberg nyakába csülköket akasztottak, Wass Albertre fordított horogkeresztet festettek, Kádárét felavatták, majd egy pártirodába vitték, mert nem volt engedélyük felállítani.

És még sírunk, hogy a kreatív művészkedés meghalt ebben az országban!

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta volna meg a Polgárok Házában a Csurkának szentelt emlékestet, de beszorult a liftbe. A katasztrófavédelem vezetője hívta hozzá a tűzoltókat.

De biztosan nem gondolt arra, hogy Isten így üzent.


 2012. 10


Yes, Comment...

Karácsony Gergely Orbánt kérdezte a parlamentben, hogy a Fidesz az oligarchák elleni fellépést ígért a választások után, de most az EU-s és állami pénzek elosztásánál, mindenki Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közvetlen munkatársa volt korábban. „A Közgép, amelynek vezetője Nyerges, tulajdonosa pedig Simicska, közel 300 milliárd forintnyi állami megbízással rendelkezik”. Orbán erre úgy reagált, hogy oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek, ma nagytőkések vannak, nagytőkésekre pedig szükség van. Aki a magyar tőke ellen beszél, labancpolitikát folytat, amit ő elutasít.

Ha
Ez a labancozás már kurucinfo hatása. Gondolom az a labancpolitika, ha az EU-tól várunk segítséget az orbánkodások ellen. Ide vezet az, amikor a kormány és a törvényhozás pofátlanságait egy köztársasági elnök vagy egy alkotmánybíróság vagy egy egypárt saját belső, józanabb része nem tudja leállítani. “Ha ezt megtehettük, ezt is megtehetjük!” És meg is teszik. Aztán megint:  “Ha ezt megtehettük, ezt is megtehetjük!” És így tovább. A nagy labancozásban Orbánt emlékeztetni kellene arra, hogy azért léptünk be az Unióba, mert azt akartuk, hogy ilyen többé ne lehessen Magyarországon.

A 168 Óra szerint, amíg a Fidesz nem tudja elővarázsolni Gyurcsány szakdolgozatát, addig minden vádaskodása csak hecc, amely azt bizonyítja, hogy a karaktergyilkolászást politikai megsemmisítéssel kívánják befejezni. A Magyar Narancs ellenben azt írja vezércikkében: „Hogy Gyurcsány Ferenc – mint már hetek óta – képtelen hitelt érdemlő választ, cáfolatot adni az őt ért vádakra, az az ő politikai végét jelenti”

Az agy
Hitelt érdemlő kérdések és bizonyítékok híján hogyan adjon hitelt érdemlő választ? Azt is elhiszem neki, hogy egy csomó dologra nem emlékszik. Heteken át gondolkoztam azon, hogy vajon miről írtam az újságírói képesítésemhez szükséges szakdolgozatomat. Aztán véletlenül eszembe jutott, hogy volt egy kis balhé belőle. Aztán emlékeztem arra, hogy a tanárok vitatkoztak azon, hogy ötöst vagy hármast kapjak. Mert az egyik azt mondta, hogy bátor volt a témaválasztás, a másik meg azt, hogy alapvetően tévedtem már a probléma fölvetésében is. Aztán hirtelen eszembe jutott: arról írtam, hogy a marxizmus-leninizmus háborúról és hadseregről való tanítása nem jött be. Mert ugye azt tanították, hogy ha kommunista-féle országok lesznek, akkor megszűnnek a háborúk - legalábbis a szocialista országok között. Ezzel szemben akkoriban a vörös hadseregeket egymás ellen vetették be. Éppen lőtték egymást a szovjetek és a kínaiaik. De fogalmam sincs, honnan idéztem, hogyan, mit írtam, bele mertem-e venni ötvenhatot és hatvannyolcat. Vagyis: három hét alatt csak a téma jutott eszembe. És azóta se, semmi. Ilyen az ember agya.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Családbarát Magyarországért Munkacsoportja szerint a lakás mellett autóra is kéne szocpol, és a gyeremkvállalást is figyelembe kellene venni a nyugdíjnál, mert – ahogy fogalmaznak –, „a gyermekvállalás nemzetgazdasági érdek, minden gyerekkel leendő adófizető születik... ami mentálisan és mérleg szerint is megtérül a társadalom számára.”

Visszamenőleg!
Nagyon támogatom, főleg ezt a nyugdíj-dolgot. Csak azt kérem, hogy a megállapítás visszamenőleges legyen, és most az egyszer a férfiakra is vonatkozzon. Azt már nem kérem, hogy az unokákat is számolják bele, mert akkor az már nekem hét adófizető, ami szinte igazságtalan lenne. Ha rendes nyugdíjat ígérnek, rádumálom a fiamat, hogy itt az idő.

SZDSZ-es büdös zsidónak nevezték Székhelyi Józsefet az egri önkormányzat kulturális bizottságának ülésén, amire a Művészetek Háza vezetője azt mondta: „Mihelyst megérkezett az első kritika a politikai hovatartozása, identitása miatt, egyből leállítottuk... kértem is a képviselő urat, hogy igazán megkönnyíthetné a szakmai munkámat, ha esetleg egy listát állítana össze arról, hogy kik azok az előadóművészek, akik nem kívánatosak Egerben, és én tényleg komolyan mondom, hogy szeretnék egy ilyet, mert akkor ilyen hibát nem vétünk többé.”

Lepődés
Ebben a történetben nekem az tetszik a legjobban, hogy mindenki mennyire nagyon meglepődik.Mintha nem tudnák, hogy ez megy évek óta országszerte. Vagyunk páran, akik legalább másfél évtizede harsogjuk, hogy a legalantasabb antiszemitizmus terjed, mint a rothadás. Erre az a válasz,jobbról, hogy magyargyűlölő bérrettegők vagyunk, balról csöndes hüppögés, középről pedig az, hogy “nem politizálunk”.Pedig ahol ez elhangozhat, az közönséges, suttyó köznáci vidék.Nincs mentség. És még valamit: ezek nem jobbikosok! Székhelyit meg szeretem. Pedig se eszdéeszes, se zsidó nem vagyok.

„Az úr adta, az úr vette el” - reagált a Népszavában Vitray Tamás arra, hogy az MTV nem fizeti tovább örökös tagjainak a havi 240 ezres életjáradékot. 53 évig dolgozott a közmédiában, a hírt mégis a laptól tudta meg, mert nem értesítették róla.

Úri
Csak szólok, hogy a hatalom emberei hiába állítják ám vissza a negyvennégyes állapotokat a Kossuth téren. Semmi, egy csöppet sem lesz elegáns, ha nem tanulmányoznák a két háború között virágzó úriemberség fogalmát. Bizonyos elemei eléggé ellenszenvesek, de a fölcsimpaszkodó urambátyáméknak adott némi tartást.

A kormány év elején duplázta meg a Századvég tanácsadási keretösszegét, ami így már 3 milliárd forint. Írásos anyagokat még nem készítettek, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium még csak most méri fel a tárcák igényeit. Mivel ezek döntéselőkészítő anyagok lesznek, tartalmuk 10 évig nem lesz nyilvános.

Az is
Ilyenkor mindig eszembe jut, amikor az előző Orbán-kormány idején hatmilliót fizettek a “Jupiter bolygó hatása az évelő növényekre” című alapműre. Az is nyilvános lett. Ezek is, legkésőbb két és fél év múlva.

ESEMES

Orbán szerint „oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni gazdasági súlya mellé, és az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni.”

Lásd: UDZ Rt. Vagy mégsem?

Egy internetes portál videósa arról kérdezte Budai Gyulát, hogy mit kérdezne magától, mire egy hang váratlanul arra intette: „Ne válaszolj, Gyula, ne válaszolj, állj ellent!”. Az illető a folyosón szembe jövő Orbán Viktor volt.

Tréfálkozott, nyilván. Mi meg nem akarjuk megérteni, hogy ő egy vidám, játékos, szeretnivaló ember.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtást indított saját maga ellen – derül ki az adóhatóság által közzétett listából, ám, hogy milyen ügyben és mekkora értékben arról adótitokra hivatkozva nem nyilatkoznak.

Nálunk meg a faluban, gyerekkoromban volt egy rendőr, aki a saját feleségét büntette meg húsz forintra, mert átment a leeresztett sorompó mellett.

A Székhelyit SZDSZ-es büdös zsidónak nevező egri képviselő utólag azt állítja, csak ironizált a művész ellen tiltakozó képviselőkön, akik fenyegetőztek is, ha nem teljesíti a követelésüket, akkor az állásával játszik.

Én meg nem megyek Egerbe, nem veszek egri bort, és semmi egrit addig, amíg el nem zavarják ezeket.

A Vágy villamosával búcsúzott a Kamaraszínház, mert működését az állam nem finanszírozza tovább. Veszélyben a Játékszín és a Pesti Magyar Színház is.

Csak jelzem, hogy amikor éppen nem lesz meccs az új stadionokban, lehet ám azokban színházasdit is játszani.

A Boldvai Hagyományörző Egyesület rendezvényén felszólalt a Jobbik frakciójából nemrég kizárt Endrésik Zsolt, beszéde végén Kitartás!-sal köszönt el, majd egy kalasnyikovból vaktölténysorozatot ereszett az égbe.

Nem tudom, miért kell megvárni, amíg éles lőszert és marhavagonokat szereznek.

Patai Mihály a Bankszövetség elnöke szerint elfogadhatatlan a tranzakciós adó, mert a kormány nem ezt ígérte a tavaly desember 15-én kötött megállapodásukban. 

Ja, hogy nem ezt ígérte? Ezek szerint Patai Mihály volt az utolsó, aki bármit is elhitt a kormánynak.

Ha száz kifogástalan törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni. Ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni. – mondta Áder, aki a horgászatról sem fog lemondani.

Isten úgy segélje Önt Elnök Úr!

„Kilenc éve azt mondtam, hogy vészhelyzetben van a magyar gazdaság, és lassan mi leszünk a régió legszegényebb országa. Mára igazam lett, most már igazán vészhelyzet van” – mondta Demján Sándor.

Ilyeneket én is tudok mondani. Demján úr kicsit részletesebben beszélhetne arról is, hogy mit kellene tennie a hatalomnak. (Lemondani pl.)

Világosan érezzük, hogy nemcsak a magyarországi magyarok, hanem a határon túli magyar közösségek is velünk vannak, imádkoznak értünk” – mondta Orbán az Újvidéki Magyar Szónak.

Ha tudná, miket beszélnek róla Erdélyben, nem lenne ennyire beájulva.

A világ egyik legnevesebb vírusírtó cége szerint nagyobb eséllyel lesz vírusos a gépünk egyházi weblapoktól, mint a pornóoldalaktól. Utóbbiaknak ugyanis üzleti érdekük, hogy látogatóik később is visszatérjenek.

Most már legalább tudom, hogy miért látogatok inkább egyházi oldalakat. A szexnél is jobban szeretem a veszélyt.

Orbán szerint „oligarcha úgy lehet valaki, ha elfoglal egy pártot, megválasztják pártelnöknek,... vagy miniszterelnökké választják és egy adott többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom.”

Szerintem elég, ha a háttérmágnások lenyúlt pénzeken futtatnak egy miniszterelnököt. Mindegy, hogyan nevezzük: undorító.

Simicska Lajos és neje márciusban megvásárolták a Reklámegyesülés nevű céget, amit átkereszteltek Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-re, fő tevékenységi körét pedig átírták juh-, és kecsketenyésztésre.

Gondolom, Pintér tábornoknak szállítják a kecskéket, amit majd a nyugdíjba vonuló közszolgák kapnak végkielégítés gyanánt.


 .

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések