vasárnap, március 25, 2012

Tisztítószertartás

A múlt hét legfontosabb eseménye az volt, amikor egy sámán a parlementben jól körbekorbácsolta a Szent Korona auráját. Vagyis egy pogány szertartás alá vetette legősibb keresztény jelképeinket. Az erről szóló film az interneten látható: egy hojogós-hujogós, álarcos, csörömpös bőrgúnyában, a fején döglött turullal sompolygó ember egyik kezében sámándob látható, a másikban pedig egy, a gyöngédebb szado-mazo játékokhoz interneten is rendelhető csapkodó alkalmatosság. Keringését egy amúgy gyönyörű hangú asszony nyilván varázséneke fösti alá. Az egészről annyit, hogy igen megsajnáltam a vigyázzban álló koronaőröket, mert vélhetően összepipilték magukat a kínröhögés visszatartásától.
Utána olvastam: a mindig érvényes szavú Megyesi kolléga múlt heti előrejelzéséből megtudtam, hogy a Tuvai Köztársaságból érkezett Oiun Adigzsi See Oglu sámán  tisztítószertartását láttam.
Abban a parlamentben, ahonnan nem is olyan régen a hamarosan magánhadsereget parancsnokoló Kövér házelnök kitiltotta az indexes kollégákat, mert azok tréfásan táncikáltak, plusz az antifasisztákat is, hogy ne ott adják át a Radnótiról elnevezett díjukat.
Ha Kövér úr engedélyezte ezt a sámánkodást, akkor helyénvaló lenne, ha legelőször magát vezettetné ki az ország házából koronaerő-tékozlásban való bűnrészesség alapos gyanújával.



 .

4 megjegyzés:

  1. Nem értem. Ha igaz, hogy a szent korona pogány jelképre épül, akkor értem a sámánt, de nem értem a kereszténységünket. Ha pedig igazán keresztények vagyunk, nem értem a sámánt. Vagy tényleg ekkora a baj az ország házában?
    Véleményem szerint egy igazi sámán soha nem vállalna "vendégszereplést".

    VálaszTörlés
  2. Iván, ez az írásod nagyon kellett, mert nem tudtam hogy mit csinál ott ez a sámán.Természettudományos előképzettségem miatt csak nevetni tudtam a videón. Ki hívta ide őket? Ezt ki lehet nyomozni? Mert hogy az illetőnek is lehet valami flúgja.

    VálaszTörlés
  3. Bocsi, de ez már jobb mint a kabaré. Ezek tragikomédiát csinálnak a parlamentből. Gyalázat.

    VálaszTörlés
  4. Azt tudom megint csak mondani: amíg jól elvan magában és senkit nem bánt, addig csak nyugodtan tartsa meg a tisztító szertartását, ráfér már a Parlamentre. :)

    (Hogy ki fizette neki a repülőt és a szállást, nem mennék bele - különben is, ha a kulturális rokonság jegyében a magyar állam vendége volt, az is teljesen érthető. De akkor remélem, nem csak ezért a kortáncért jött el idáig.

    Meg aztán ha egy fiatal szív egy slukk füvet, máris kész a rendőrségi eljárás, míg ha ugyanezt egy sámán teszi - aki ha elég autentikus, szinten teleszívja magát mindenféle bódító növényekkel - akkor az Országház vendége.

    Szóval vannak itt érdekes kérdések. A török-mongol eredetű tuvai nép és a magyarság közti rokonságra pedig majd máskor térjünk ki.)

    VálaszTörlés