péntek, február 10, 2012

A Magyar Köztársaság örökös elnöke 90 éves


Kivételes történelmi szerencse és megtiszteltetés, hogy van kihez mérnünk az elnöki rang méltóságát, hogy van egy szeretni való ember, aki szívünkben akkor is a köztársaság elnöke, amikor országunkat méltatlanok vezetik, és ideiglenesen megszűnt a köztársaság is. Isten éltesse Göncz Árpádot!

 .

3 megjegyzés:

  1. Egyetértek. Isten éltesse GÖncz Árpádot, mindnyájunk Elnök Urát és Árpi bácsiját szeretetben, egészségben, még sokáig.

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse sokáig jó egészségben Göncz Árpádot, akit elsősorban íróként, fordítóként ismertem meg. De nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is írt és fordított. Ebből a műfajból máig is megvan Babar elefánt története, amelyet keresztlányom nagyon szeretett. Nagyra értékelem köztársasági elnöki munkáját, amellyel igyekezett nemzeti egységet teremteni, ellentétben utódaival. Tekintélyt vívott ki, de nem a hatalomban betöltöt szerepével, hanem személyiségével. Amelynek egyik fő vonása az emberi méltóság tisztelete. Sosem alázott meg senkit, de őt sem sikerült húsz évvel ezelőtt, október 23-án. Kevesen tudnak úgy felülemelkedni olyan szituációkon, mint ő tette akkor. Hiszen a szót sem sikerült a már akkor éledező szélsőjobbosoknak belefojtaniuk, mert aki hallgat, azt egy kicsit nehéz elhallgattatni. Ismerik őt egyrészt irodalmi munkássága révén (sajnos, nemrég búcsúztunk a kollegától, Vaclav Haveltől, aki sorsa hasonlít néhány ponton az övére), másrészt diplomáciai tevékenysége folytán. Az angol királynő is vendégül látta, de erről jelentősebb lapoknak csak a fele írt. Méltán lett a köztársasági elnök úr az ország "Árpi bácsija". Mert megérdemli a tiszteletet, szeretetet.

    VálaszTörlés