péntek, január 20, 2012

Szabadság, harc

Plohn: 48-as honvéd
szabadságharcos
 50 év múlva.
Egyszer majd  békét old
belőlünk az idő.

Magyarország a szabadságharcosok földje volt, ma is az, és az is marad - zárta le a rólunk, vagyis róla szóló európai parlamenti vitát Orbán Viktor. Tartsuk ehhez magunkat. Legyen olyan ez a sajátos ország, amelyikben a szabadságharcosok a szabadságért harcolnak olyan szabadságharcosok ellen, akik elvették a szabadságukat.
A hét vége ebből a szempontból jó sportot ígér. Lesz egy tüntetés a szabadságharc mellett, ami elég fura, mert a tüntetés maga is szabadságharc, és a harc a harcért szokatlan dolog. A szervezők fölkérték a legszabadabb magyar harcost, hogy mondjon nekik pár szabad szót. Gondolom, majd az utolsó pillanatban dönt. Ha lesznek elegen, tán még meg is szólal, elszájkaratézza, hogy mekkorákat szabadságharcolt már megint a múlt héten, és mekkorát fog a következőn.
Lesz egy másik tüntetés is, ahol meg azok jönnek össze, akik nem örülnek annak, hogy a legnagyobb magyar szabadságharcos elveszi a szabadságharcos rádiójukat. Mert úgy vélik, hogy szabadságharcosokhoz méltatlan a szólás szabadságának korlátozása. Vagyis a tüntetéssel a szabadságharcos ellen szabadságharcolnak.
Én ott leszek. Mert már eldöntöttem, hogy a szabadságok harcában hol állok éppen. Különben meghasadnék. Bár azt még szabad. Amíg a harcosok harcosa engedi.

 .

3 megjegyzés:

  1. Jön még kutyára dér.
    Jön még Európára fasizmus.
    De akkor már késő lesz bánni, hogy ilyen fosgyengék voltak Strassburgban.
    Hét vége?
    Ott KELL lenni.
    Nem szabad hagyni, ha valami akkor a miénk szabadságharc.

    VálaszTörlés
  2. Ma volt még egy kis összejövetel a Dísz téren, ahol kivágtuk Schmitt Pali bá nevéből a doktori címet. Az is jó kis hepaj volt, jó beszédekkel, megérte kimenni. Kéne valamilyen honlap vagy rendszer, ahol az összes demokratikus megmozdulás összefut, hogy ne innen-onnan kelljen értesülni, ha valami van, és véletlenül se szervezzünk egymásra. Holnap mindenesetre találkozzunk az Örökmécsesnél!

    VálaszTörlés
  3. Zupassa: a szimpátiafelvonulásnak jóval nagyobb lesz a hatása kifelé, ami mögötte van, az senkit nem fog érdekelni.
    Amúgy honlap, oldal lenne, csak az ezerfelé szakadt és összefogni képtelen ellenállás leszalámizza ...

    VálaszTörlés